Ekspert om dansk firmas milliardkollaps: - Det er en nedsabling

Dårligt regnskab, Kina, USA og generelt dårligere betingelser, er hovedårsagerne til at Pandora bliver straffet af investorerne

Pandora taber over 11 milliarder. Foto: Pandora
Pandora taber over 11 milliarder. Foto: Pandora

Smykkevirksomheden Pandoras aktie lukkede tirsdag med et fald på 15,5 procent sammenlignet med værdien ved lukning mandag eftermiddag. 

Faldet udgør det, der svarer til et fald i markedsværdi på omkring 11,6 milliarder kroner.

- Det er en nedsabling af aktiekursen og et kæmpe kæmpe kursfald - også i Pandora-regi, siger senior-analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, der følger den danske smykke-gigant tæt, til Ekstra Bladet.

- En af årsagerne til det massive kursfald, er, at den enorme vækst, Pandora har haft i Kina, er aftaget markant. Udfordringer i USA og det nyligt fremlagt dårlige regnskab er andre skurke.

Ingen fyringer
Generelt mener Løntoft, at det massive kursfald er et udtryk for usikre investorer, der frygter, at Pandora er færdige med at vækste de kommende år.

- Man aner ikke, hvilken omsætning man egentlig vil få de kommende år, siger han.

Alligevel skal man ikke forvente, at der nu skal fyres en masse medarbejdere.

- Når alt det her er sagt, så vokser Pandora stadig underliggende med seks procent. Man har heller ingen gæld, så man er ikke i økonomiske vanskeligheder, siger Løntoft Hansen, der også understreger, at man ikke skal forvente fyringer af medarbejdere i smykkefirmaet.

Ingen anden aktie på C25-indekset over de dominerende danske aktier faldt i samme grad som Pandora. Det milliardtunge tab er det fjerdestørste nogensinde for Pandora.

45 kommentarer
Vis kommentarer