Eksporten skuffede og dykkede igen i februar

Eksporten faldt i februar med 1,6 procent i forhold til måneden før. Dog fremgang sammenlignet med efteråret

Dansk eksport har det fortsat svært. Det viser tal fra Danmarks Statistik, der er nået frem til et sæsonkorrigeret fald på 1,6 procent i februar sammenlignet med måneden før.

Det betyder, at eksporten er faldet med 4,6 procent siden december, og selv hvis man piller olie og skibe ud af regnskabet, er der tale om et fald på 3,6 procent.

- Det er stærkt bekymrende, at eksporten således fortsat falder, konstaterer Steen Bocian, der er cheføkonom hos Dansk Erhverv.

Han konstaterer, at det særligt er Tyskland, der trækker ned i eksportregnskabet med et fald på 2,1 procent.

- Det er svært at komme med en god forklaring på dette fald. Tysk økonomi er i udmærket form, og der er sådan set ikke grund til, at vores eksport til Tyskland burde falde, skriver økonomen i en kommentar.

Hos Dansk Industri er vicedirektør Kent Damsgaard ærgerlig over de skuffende tal. Han noterer sig dog, at eksporten de seneste tre måneder er én procent højere end de foregående tre måneder.

Og så forventer han, at den økonomiske fremgang i Europa og USA snart vil slå igennem i de danske eksporttal.

- Eksporten til USA satte rekord i 2015, og de seneste amerikanske nøgletal peger på en øget efterspørgsel i 2016.

- Dollaren er stadig stærk, men de danske eksportvirksomheder bliver dog udfordret af, at dollaren over de seneste dage er faldet i værdi til den laveste kurs siden oktober, skriver Kent Damsgaard i en kommentar.

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere