En aktie i Lauritz.com koster 12 kroner i børsdebut onsdag

Lauritz.com har første handelsdag på børsen i Stockholm onsdag. Udbudskurs er 15 svenske kroner

Anden gang kan blive lykkens gang for det danske auktionshus Lauritz.com. Onsdag klokken 09.00 debuterer selskabet på fondsbørsen i Stockholm, efter at børsnoteringen i første omgang måtte udskydes i sidste øjeblik.

Udbudskursen er landet på 15 svenske kroner for en aktie. Det svarer til omkring 12 danske kroner, og mere end 3000 aktionærer er tildelt aktier, oplyser Lauritz.com i en meddelelse.

Børsnoteringen skulle ellers efter planen have være gennemført 9. juni, men da valgte man at udsætte i sidste øjeblik, da der ikke var bud nok på aktien.

Det fik Lauritz.com til at forsøge med en billigere omgang. Den nye kurs værdisætter auktionshuset til 610 millioner svenske kroner, hvilket er et stykke under den pris, som selskabet forsøgte sig med i første omgang.

Her lød værdien på 770-850 millioner svenske kroner baseret på en kurs på 19-21 svenske kroner.

Blandt de større investorer finder man Bure Equity, Swedbank, Robur Fonder, Catella Fondförvaltning og Rite internet Ventures Holdings, der tilsammen sidder på 31,8 procent af aktierne.

Lauritz.com startede med onlineauktioner i 1999, hvor omsætningen var på 20 millioner kroner for hele selskabet. I 2014 var omsætningen på godt en milliard kroner.

I 2014 købte auktionshuset markant op, da man købte den førende svenske konkurrent, Stockholms Auktionsverk.

Lauritz.com har i dag en stor onlineforretning og 26 auktionshuse - fordelt med 13 i Danmark, otte i Sverige, tre i Tyskland, et i Norge og et i Belgien.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere