Europæisk rejsegigant kollapser

Det britiske rejseselskab Flybe er kollapset. Det sker bare to måneder efter, at regeringen forsøgte at redde giganten

Bliver dit fly forsinket eller aflyst? Her er dine rettigheder. Video: Mikkel Cramon

Det er slut.

Det må den britiske rejsegigant Flybe sande, selv om regeringen bare for to måneder siden forsøgte at redde rejseselskabet.

Det skriver The Guardian.

Torsdag morgen bekræftede UK Civil Aviation Authority, at selskabet nu var under administration, ligesom alle fly nu er på jorden.

Dødsstødet kom i kølvandet på corona-krisen, der har haft stor indvirkning på luftfartsselskaberne i hele verden. Billetsalget er faldet drastisk, og til sidst kunne Flybe ikke holdet til det længere.

Selskabet var i forvejen i store problemer og undgik kun akkurat at gå konkurs i januar efter at være blevet tildelt midlertidige skattelettelser af den britiske regering.

I store problemer
Ifølge nyhedsbureauet dpa udtaler en anonym ansat fra Flybe til britiske PA, at coronavirusset gjorde en "dårlig situation værre".

Selskabet var den største aktør i en række regionale lufthavne i Storbritannien, deriblandt Anglesey, Aberdeen, Manchester og Southampton.

Flybe fløj også til flere europæiske destinationer og har over 2000 ansatte og omkring otte millioner passager årligt.

Ifølge britiske The Guardian er Flybe Europas største regionale flyselskab. Det var Storbritanniens sjettestørste i 2018 ifølge Statista.

- Hvis du skal flyve med Flybe, så lad være med at tage til lufthavnen, medmindre du har arrangeret et fly med et andet selskab, står der på selskabets hjemmeside.

Forsøgte sig i Danmark
Ifølge branchemediet Check-in.dk forsøgte selskabet en overgang at få fodfæste på det danske marked, men det lykkedes ikke.

Det skete i 2012, da Flybe drev en rute mellem København og Stockholm-Bromma. Den blev dog nedlagt.

Den europæiske luftfartsorganisation A4E har i denne uge været samlet i Bruxelles, hvor også coronavirus var på dagsordenen.

Mens nogle flychefer advarede om, at flere mindre flyselskaber var i fare for at kollapse, mente andre, at det kunne føre til fusioner.

- Det er tydeligt, at vi endnu ikke har set Covid-19's (sygdommen som følge af coronavirusset, red.) fulde effekt på flybranchen, sagde Benjamin Smith, direktør for Air France-KLM og leder af A4E, ifølge nyhedsbureauet AFP.

29 kommentarer
Vis kommentarer