Fætter BR genåbner 25 butikker

Efter Salling Group har overtaget BR-navnet genåbner 25 butikker i foråret

Til foråret kan kunder igen handle hos Fætter BR. Dog vil butikkerne nu høre under Salling Group. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Til foråret kan kunder igen handle hos Fætter BR. Dog vil butikkerne nu høre under Salling Group. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Salling Group forventer at åbne de første BR-butikker i løbet af foråret, når BR-kæden begynder et landsdækkende åbningsprogram.

Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

'Der er tale om et særdeles stærkt dansk brand, og de seneste ugers omtale af BR har understreget, at danskerne meget gerne vil holde liv i BR,' lyder det fra Salling Groups administrerende direktør, Per Bank, i pressemeddelelsen.

Den vurdering er detailhandelsekspert Bruno Christensen enig i.

- BR kommer tilbage i en stærkere position, end vi har set det i mange år, fastslår han.

Genåbningen af de 25 butikker sker, efter Toptoy, firmaet bag BR og Toy'R'Us, blev erklæret konkurs i december, og dele af virksomheden efterfølgende blev opkøbt af Salling Group.

Fætter BR og Toys 'R' Us går konkurs. Foto: Henning Bagger Erhvervsnyheder Legetøjsgigant konkurs: Lang næse til julekunderne

Overtager gode butikker
Ved opkøbet overtog Salling Group varelageret og rettighederne til BR-navnet, mens medarbejderne og de fysiske butikker ikke var en del af aftalen.

Bruno Christensen forklarer, at Salling Group har udvalgt de 'sunde' dele af Toptoy til videreførsel.

- Butikkerne har der aldrig været noget galt med, og de butikker, som Salling Group ønsker at videreføre i et nyt ejerskab, bliver butikker, der kommer til at fungere, som vi kender dem - bare under et andet ejerskab, siger han.

Erhvervsnyheder Fætter BR-navnet overlever: Købt af gigant

Forhandler lejeaftaler
Af pressemeddelelsen fremgår det, at Salling Group forhandler med udlejere landet over om at overtage ledige butikslokaler. Dermed kan de 25 nye butikker både åbne i lokaler, der tidligere har huset BR, og de kan også åbne i nye lokaler.

- De gør det for at få lov til at beholde de udmærkede placeringer, som butikkerne havde, før de lukkede, vurderer Bruno Christensen

Det er endnu ikke meldt ud, hvor de 25 nye BR-butikker skal ligge. Dog skriver Salling Group, at de går efter at sprede butikkerne over hele landet, men at de i første omgang ikke kommer til at ligge på øer, der ikke er brofaste.

- Jeg kunne rigtig godt lide at kigge derinde, fordi de har mange ting jeg godt kan lide, siger 9-årige Martha (th.), der netop har været inde at købe en Squishamals-plysfigur i butikken ved Magasin på Kgs. Nytorv. Hun står sammen med sin 13-årige søster Petra Teilmann. Foto: Mogens Flindt Samfund 'Det synes jeg er lidt nederen'

45 kommentarer
Vis kommentarer