Fætter BR-navnet overlever: Købt af gigant

Den konkursramte kædes navn føres videre under Salling Group efter konkursen kort efter jul. De fysiske butikker og medarbejderne bliver ikke overtaget

Hvad er idéen i at overtage ellers konkursramte Fætter BR? Kommunikationsrådgiver Sune Bang forklarer.

Salling Group har opkøbt varelageret og rettighederne til Fætter BR-navnet.

Det skriver detailgiganten i en pressemeddelelse.

Aftalen omfatter kun Fætter BR og ikke Toys'R'Us, der også var en del af det konkursramte Top-Toy.

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Erhvervsnyheder Trods redningsforsøg: Dansk legetøjsgigant erklæret konkurs

Ej heller overtager Salling Group de fysiske butikker eller medarbejderne.

'Det er beklageligt, når kompetente medarbejdere i branchen mister deres arbejde efter butikslukninger. Med 1500 ledige jobs i Salling Group er der forhåbentlig muligheder for mange af TOP-TOY’s dygtige medarbejdere hos os.'

'Indtil da sikrer vi med denne handel, at rettighederne til et hæderkronet dansk brand forbliver på danske hænder,' siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group, i pressemeddelelsen.

Fortsætter webshops
Ud over rettighederne til Fætter BR-navnet og det fysiske varelager overtager Salling Group også Top Toys IP-rettigheder. Det betyder, at Salling Group også kan drive Top-Toys webshops videre.

'Med aftalen sikrer vi, at legetøj fortsat er en vigtig del af kundernes indkøbsmuligheder i de fysiske butikker i hele landet, og at legetøjssalget ikke alene flytter over på udenlandske webshops. Hvordan BR-brandet på sigt vil blive anvendt, har vi ikke taget endelig stilling til endnu,' lyder det fra Peter Bank i pressemeddelelsen.

Salling Group står også bag Bilka, Føtex, Netto, Wupti.com og Salling-stormagasinerne.

Kort tid før nytår lancerede Bilka og Føtex en bytteservice, så legetøj købt i de konkursramte butikker kan byttes til andet legetøj, hvis varen i forvejen findes i Føtex, Bilka eller på Bilka.dk. Den service fortsætter.

158 kommentarer
Vis kommentarer