Fik røvfuld af rigmænd på DR: Forhåbentlig giver det god reklame

To iværksættere fik på puklen af de fem kendte erhvervsfolk fra DR-programmet Løvens hule, men de har bestemt ikke mistet troen på deres virksomhed

Her får de to iværksættere en verbal røvfuld i 'Løvens Hule'. (video: DR)

Det var noget af en verbal røvfuld, som de to iværksættere Rasmus Andersen og Peter Jepsen fik sig, da de var forbi optagelserne til DR-programmet Løvens hule, hvor de bad fem skrappe og ikke mindst velhavende erhvervsfolk om en millionindsprøjtning i deres online ejendomsmæglerfirma.

I stedet for ønsket om to millioner kroner for fem procent af virksomheden Nem-Ejendomsmægler.dk, var det eneste, som de fik med sig ud af døren, en hård medfart af blandt andre Hummel-bossen Christian Stadil i aftenens udsendelse.

Især værdiansættelsen på 40 millioner kroner for den nystartede virksomhed skabte målløshed blandt løverne. Specielt fordi der ikke var styr på alle tallene om eksempelvis omsætningen. 

- I kommer med den her rekordstore værdiansættelse, og det skal I jo kunne forsvare, så skal de her tal også bare sidde der, sagde Hummel-boss Christian Stadil.

Se også: Skaffede 3 mio. i DR-program: Sådan går det nu med Mikkel og Jesper

'Ikke seriøst nok'
IT-iværksætteren Tommy Ahlers fulgte trop.

- Det er bare ikke seriøst nok for mig. Når I kommer og siger, at jeres virksomhed er 40 millioner værd, og når vi så prikker til det, og I siger, at det er grundet fremtidig vækst, som I så ikke kan sige noget præcist om, sagde han.

Efterfølgende kan de to iværksættere godt se, at tallene ikke var forberedt ordentligt.

- Man kommer ind i en verden, som er meget anderledes, når man står foran dem på den måde. Det er jo grænseoverskridende, men man kan sige, at kritikken var fair nok i forhold til, at vi ikke havde helt styr på tallene om vores omsætning, siger Peter Jepsen i dag til Ekstra Bladet og uddyber:

- Jo, vi skulle have fat bedre styr på tallene. Den omsætning vi nævnte, hang ikke nok sammen med vores værdiansættelse. Men hvis jeg skal være ærlig, så ville vi jo også gerne have tallene lidt for os selv, siger han.

Se også: De skrotter drømme på tv: Så mange millioner har de selv tjent

Fortryder ikke de 40 mio
Men i forhold til værdiansættelsen på 40 millioner fortryder han ikke noget.

- Det ville vi ikke gå på kompromis med. Vi giver allerede overskud nu, så havde det været på et tidligere tidspunkt, kunne vi måske have taget imod et mindre beløb, men det var vi enige om. Vores mål var jo, at få de to millioner, og fik vi ikke det, så var det lige meget. 200.000 var for eksempel ikke nok, siger han.

Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch er de fem 'løver'. (Foto: DR/United Productions Aps)
Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch er de fem 'løver'. (Foto: DR/United Productions Aps)

Til sidst i udsendelsen beskyldte Birgit Aaby de to iværksættere for bare at ville have gratis reklame på tv.

Gratis reklame
- Min fornemmelse et, at I ikke er interesseret i at få en af os med. I min verden er I kommet for få noget reklame, og det kan jeg slet ikke arbejde med, sagde hun irriteret.


(Video: DR)

Og det var slet ikke skudt helt ved siden af, erkender Peter Jepsen.

- Målet med deltagelsen var jo også synligheden. Så folk kunne huske os. Det er ingen hemmelighed, at der også var en del reklame i det, men hvis vi havde fået to millioner kroner, så havde det jo også været fint.

- Men er det i orden at tage ind til sådan et program på DR bare for at søge gratis reklame?

- Det er jo en kombination af flere ting. Både at få noget reklame, men også en mulighed for at kickstarte vores virksomhed med to millioner kroner. Så havde vi haft flere muligheder. Nu fik vi så ikke pengene, og så må vi se, om det har givet god reklameværdi.

- Er det så god reklameværdi, når man bliver haglet ned?

- Det ved jeg ikke endnu - det må tiden jo vise. Forhåbentlig husker nogle vores firma. For det er da rigtigt, at vi bliver haglet ned, men vi har også gode ting med, som vi bliver rost for.

Den hårde medfart taget i betragtning har han dog på ingen måde opgivet drømmen om en stor og indbringende virksomhed.

- Vi har fået nogle nye større lokaler, og vi er inde i en rigtig god udvikling, men vi ville da gerne have haft en kickstart, hvor vi eksempelvis kunne spare et halvt år, siger han.

33 kommentarer
Vis kommentarer