Fire jyske brødre tjener penge som aldrig set før

De fire Hessel-brødre har haft det bedste år nogensinde på deres jyske bilforretning

Bjarne Hessel er kendt for at sælge Mercedes-biler hos sine forhandlere. Foto: Carsten Andreasen
Bjarne Hessel er kendt for at sælge Mercedes-biler hos sine forhandlere. Foto: Carsten Andreasen

Det kører derudad for den danske bilbranche.

Og det er de fire brødre Bjarne, Steen, Bent og Hans-Peder Hessel et levende bevis på.

De jyske bilforhandlere, der er sønner af den afdøde Ejner Hessel, slog i 2017 deres rekord på både omsætning og indtjening.

Således solgte de biler for 4,8 milliarder kroner og tjente hele 78 millioner kroner, viser et nyt regnskab fra Ejner Hessel A/S.

Bjarne Hessel er da også godt tilfreds, omend det er en behersket administrerende direktør, som Ekstra Bladet fanger over telefonen.

Jysk beskedenhed
- Vi kan jo ikke andet end være godt tilfredse med det.

- Du lyder så beskeden?

- Jamen, sådan er vi også. Der skal jo arbejdes hårdt hver dag for at nå de tal.

- Du sagde sidst, jeg snakkede med dig, at forhandlingerne om registreringsafgifterne (september 2017 red.) ramte jer hårdt. Men det kan man da ikke rigtig se?

- Det kunne da være, at det havde været bedre, hvis det nu ikke havde været der, siger han med et grin

- Efter afgifterne blev en realitet, kom der hurtig gang i handlen igen, og folk begyndte at købe biler igen frem for at lease. Det har været positivt siden da.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ejner Hessel A/S er Danmarks største bilforhandler. Foto: Carsten Andreasen
Ejner Hessel A/S er Danmarks største bilforhandler. Foto: Carsten Andreasen
 

Investeringer
I forhold til forventningerne for 2018 har året indtil nu været 'stort set uændret' sammenlignet med året forinden. Grundet øgede investeringer regner man dog ikke med at kunne levere et ligeså højt overskud. 

- Vi har lige åbnet en ny butik i Aarhus i januar og skal i gang med en renovering af en anden. Derudover bliver der investeret i ny teknologi. Folk begynder at købe biler på en anden måde. Det foregår mere online, og det skal vi være på forkant med.

Blandt de af bilerne, som er mest populære, peger Bjarne Hessel på både a- og c-klassen hos Mercedes.

- De rammer lige i købernes smag, siger han.

Fars beslutning
Ejner Hessel A/S blev grundlagt i 1968, og siden faderens død har det altid været Bjarne Hessel, som har været direktør.

Han har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at det var hans fars beslutning, at det skulle være ham frem for de andre brødre.

- Det var Ejner Hessel, der i sin tid besluttede det. Det har vi så holdt fast i. Jeg var måske den, der interesserede mig mere for det strategiske, mens de andre tænkte mere på det operationelle. Det har været en god kombination for os.

- Når man er fire brødre, der skal køre et firma, så nytter det jo ikke noget, at vi alle sammen vil have det samme job. Så det har vi igennem mange år fundet en fornuftig fordeling på, og det tror jeg, at vi alle sammen har været særdeles godt tilfredse med, ellers havde vi nok heller ikke nået dertil, hvor vi er, har han tidligere sagt.

47 kommentarer
Vis kommentarer