Fire webbutikker politianmeldt for at vildlede kunder

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne bag fire webbutikker, fordi de ikke har tydeliggjort, at kunderne tilmelder sig et abonnement, når de køber produkter

Fire webbutikker, der sælger forskellige typer af produkter - heriblandt parfumer, makeup og elektronik - er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at vildlede deres kunder.

Tilsynsmyndigheden har således modtaget mange klager fra utilfredse kunder, der er blevet overraskede over, at der er blevet hævet månedlige beløb på deres konti, efter at de havde købt produkter i virksomhedernes webbutikker.

Det drejer sig om følgende fire virksomheder:

Bilablau ApS (bilablau.dk)

GN Triova ApS (flipsu.dk)

YY Trading ApS (ophoerspriser.dk)

Group Buy ApS (pluus.dk)

Helt nøjagtigt har Forbrugerombudsmanden i 2018 modtaget 119 klager angående de fire webbutikker.

De fire virksomheder sælger ikke de samme produkter, men forretningskonceptet er ens. For at købe et produkt skal man tegne et abonnement, der koster mellem 89-139 kr. om måneden. Abonnementet giver forbrugerne mulighed for at købe produkterne til en pris, der er lavere end markedsprisen ifølge webbutikkernes prisoplysninger – også populært kaldet en 'fordelsklub.

Ifølge Forbrugerombudsmanden er problemet bare, at at de fire virksomheder ikke gør deres kunder tydeligt opmærksomme på, at de tilmelder sig et løbende betalingsabonnement ved at handle på hjemmesiderne.

Virksomhederne er derfor politianmeldt for overtrædelse af vildledningsforbuddene i markedsføringsloven. Netop de mange fordelsklubbers markedsføring har de seneste år været et stort fokusområde for myndigheden.

- Webbutikkernes priser ser billigere ud, end de reelt er, når prisen for abonnementet ikke er oplyst sammen med prisen for produkterne. Det er ikke kun til skade for forbrugerne, men også for butikker, der sælger samme produkter med tydelige prisoplysninger, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

26 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere