Flere skolebusser i Nordjylland holder stille her til morgen

En konkurs hos selskabet Hjørring Citybus betyder, at flere ruter er aflyst i Vendsyssel

Busselskabet Hjørring Citybus meddelte i går eftermiddags, at de er erklæret konkurs. Foto: /ritzau/Rene Schütze
Busselskabet Hjørring Citybus meddelte i går eftermiddags, at de er erklæret konkurs. Foto: /ritzau/Rene Schütze

Busselskabet Hjørring Citybus meddelte i går eftermiddags, at de er erklæret konkurs.

Siden har man i Nordjyllands Trafikselskab arbejdet på højtryk for at finde andre busvognmænd til at tage sig af de 39 ruter, som Hjørring Citybus tager sig af i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt og Thisted Kommuner.

Men trods anstrengelserne er det ikke lykkedes at finde erstatninger på alle ruter.

Heriblandt flere skolebusruter, hvor forældre selv må sørge for at fragte deres børn her til morgen, oplyser kontaktchef i Nordjyllands Trafikselskab Erik Frederiksen.

- Det har været en kæmpe opgave, som vi har stået overfor siden i går eftermiddags med at finde andre vognmænd til at køre ruterne. Men der er enkelte ruter primært i Hjørring og Frederikshavn, som det ikke er lykkedes os at finde afløsere til, siger han til DR Nordjylland.

I alt gælder det omkring 11 ruter plus bybusser i Frederikshavn.

Erik Frederiksen opfordrer alle berørte i området om at søge information om eventuelle aflysninger på Nordjyllands Trafikselskabs hjemmeside og Rejseplanen.dk.

- Man kan gå ind på vores hjemmeside, hvor man kan se for hver enkelt rute, hvilke busser der kører og hvilke der ikke kører. Derudover kan man se det på Rejseplanen, hvor der vil komme en meddelelse, hvis ruten er udgået, siger han.

Hvis man er nødt til at gøre brug af andre transportformer, er det muligt at få dækket ekstraudgifter til sin rejse gennem NT’s rejseordning.

- Hvis man er tvunget til at finde alternativer, kan man tage kontakt til Nordjyllands Trafikselskab, og så kan man gøre brug af vores rejsegaranti, hvor vi betaler den omkostning, der måtte have medført, siger Erik Frederiksen.

Han tør ikke sige præcist, hvornår alle ruter vil køre efter planen igen, men i flere tilfælde er der fundet en løsning allerede fra i morgen.

- Jeg har en klar forventning om, at vi er tæt på normal drift i morgen tidligt, men vi tør ikke love noget.

1 kommentar
Vis kommentarer