Fly-boss sviner danske pensionskæmper: Idioter!

Danske pensionsfonde som eksempelvis ATP, PKA og PFA får hårde ord med på farten af Ryanair-boss

Michael O'Leary er nok en af de mest excentriske topchefer i Europa. Foto: AP
Michael O'Leary er nok en af de mest excentriske topchefer i Europa. Foto: AP

Den kontroversielle Ryanair-topchef Michael O'Leary er ikke ligefrem kendt for at holde igen, når han siger sin mening.

Faktisk tværtimod.

Denne gang er det gået ud over flere af de danske pensionsfonde, som i et interview med Financial Times bliver betegnet som 'idioter', fordi de har solgt deres aktier i lavpris-flyselskabet.

Det drejer sig om ATP, PKA, PFA, Industriens Pension, Pension Danmark, Sampension og svenske Folksam.

- Vi har fremragende forhold til vores medarbejdere, ingen strejker og ingen trusler om strejke. Vores aktier er steget med 10 cent i år. Hvis en idiotisk rådgiver for store investorer siger, at de ikke skal investere i Ryanair, så kunne vi ærlig talt ikke være mere ligeglade. Vi er ikke en følsom virksomhed. Det er deres tab, ikke vores, siger han og fortsætter:

- Vi lægger ikke særligt meget mærke til pensionsfonde, som har ekskluderet os på grund af bekymringer om arbejdsvilkår. De er misinformerede. Vi har ingen problemer med arbejdsvilkår, siger han.

Vilde O'Leary-citater

- Folk ser mig enten som Jesus, Superman eller som en afskyelig lille lort. Jeg tror, jeg er Jesus. En profet i sin egen tidsalder.

- Rejser rige mennesker med vores fly? Ja, jeg fløj på et i morges, og jeg er meget rig.

- Jeg er Europas mest underbetalte og undervurderede chef. Jeg bliver betalt 20 gange så meget som den gennemsnitlige Ryanair-medarbejder, og jeg synes, at forskellen burde være større.

- Jeg burde få Nobels fredspris - fuck Bono.

- Hvorfor skal ethvert fly have to piloter? Seriøst, du behøver jo kun en enkelt. Lad os tage den anden ud. Lad den skide computer flyve det.

Om passagerer, som glemmer at printe deres boarding passes: - Vi synes, at de skulle betale 60 pund bare for at være så dumme.

Virak i Danmark
Ryanair har som bekendt været flere gange i vælten i Danmark, efter lavprisselskabet i 2015 åbnede en base i København. Men da fagbevægelsen lancerede sympatikonflikter mod Ryanairs fly grundet de ansattes arbejdsvilkår, lukkede man basen igen og flyttede den ud af landet. Flyvningerne fortsatte dog fra Danmark.

Al virakken fik pensionskæmperne til at trække deres investeringer ud af Ryanair.

- Vi har solgt alle vores aktier i selskabet inden for den sidste måned. Det er en bevidst beslutning om, at vi ikke længere ønsker at være aktionærer i Ryanair, sagde Henrik Nøhr Poulsen, direktør med ansvar for aktier i PFA, i foråret 2016.

67 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere