Fodbold-flimmer udløser 750 millioner

Streaming-firma solgt - dansk duo fik genial ide under landskamp mod Norge

Jesper Grønkjær scorede sejrsmålet mod Norge i 2003, og nu scorer dansk firma kassen på den ide, der blev grundlagt under landskampen. Foto: Linda Johansen
Jesper Grønkjær scorede sejrsmålet mod Norge i 2003, og nu scorer dansk firma kassen på den ide, der blev grundlagt under landskampen. Foto: Linda Johansen

Det – indtil nu – relativt ukendte it-selskab Octoshape er blevet solgt til amerikanske Akamai Technologies for 750 millioner –måske endda en rund milliard. Det skriver Børsen. Octoshape er specialiseret i teknologi til streaming, der blandt andet gør det muligt at se tv på nettet, og har nyhedsgiganten CNN på kundelisten.

Se også: Sådan skaffer du penge fra en investor

Firmaet blev grundlagt for 12 år siden af Stephen Alstrup og Theis Rauhe, der dengang begge var ansat på IT-Universitetet og er eksperter i algoritmer.

- Vi var på en tur til Skotland, og Danmark skulle spille landskamp mod Norge, og den ville jeg enormt gerne se. Men streamingen var så dårlig, at bolden lignede en hvid streg, der blev trukket rundt på skærmen. Det problem satte vi os for at løse, og så sagde vi vores jobs op og gik i gang, fortæller Stephen Alstrup til Børsen.

Mange investorer
Flere investeringsfirmaer har købt sig ind undervejs og sikret kapital til produktudviklingen, men de to grundlæggere ejer tilsammen 10 procent og står altså til at få 75 millioner ud af deres gode ide.

Se også: Fem danske start-ups, der har fået udlandet til at sitre

Alstrup forlod det daglige arbejde i Octoshape i 2012 og er i dag professor på Københavns Universitet, mens medstifter Theis Rauhe har titel af chief scientist i firmaet, der nu kommer på amerikanske hænder.

Det har ikke været muligt for Børsen at få kommentarer til salgsprisen, men Octoshapes direktør, der også er blandt medejerne, er selvfølgelig stolt over handlen.

- Akamai har købt os af to årsager: Teknologien og erfaringen hos vores specialister. Der er ret beset ingen andre i verden, som er lige så dygtige til at drive den teknologi. Akamai kunne helt sikkert selv udvikle teknologien, men det ville tage dem meget længere tid, siger 52-årige Michael Koehn Milland til Børsen.

Se også: Endomondo er solgt for halv milliard kroner

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere