Forbud mod mundbind hos DSB: Nu blander minister sig

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har indkaldt DSB's ledelse til møde, efter det er kommet frem, at personalet ikke må bære mundbind

I weekenden beskrev A4 Arbejdsliv, at bekymrede togførere ikke må bære mundbind på jobbet. Begrundelsen fra DSB's ledelse lød, at de ønsker et ensartet udtryk blandt personalet, og at det kan bekymre passagererne, hvis nogle togførere bærer mundbind, mens andre ikke gør det.

Nu er ledelsen fra DSB og Dansk Jernbaneforbund blevet kaldt til møde af transportminister Benny Engelbrecht (S). Det bekræfter Dansk Jernbaneforbund. Mødet vil foregå onsdag klokken 11, skriver A4 Arbejdsliv.

Dansk Jernbaneforbunds formand Henrik Horup, skriver følgende om mødet på Facebook:

”En sådan sag burde aldrig nå ministerens bord. Medarbejdernes helbred, tryghed og sikkerhed burde vægte højere end 'ensartet udtryk'. Jeg det frem til denne drøftelse onsdag...”

Mikkel Channo Jessen, der er fællestillidsmand for togpersonalet i DSB, formand for togførerne og en del af Dansk Jernbaneforbunds bestyrelse, har talt med ledelsen, efter de er blevet kaldt til møde.

- Jeg er naturligvis spændt på, hvad der komme ud af mødet i morgen. Men jeg kan være en lille smule bekymret for, at man får, hvad man ønsker. I Tyskland eksempelvis, der skal personalet bære mundbind, men til gengæld kører de med fuld belægning, hvor vi i Danmark kører med 50 procent. Jeg håber ikke, at det er det, der bliver udfaldet, siger han til A4 Arbejdsliv.

DSBs ledelse har ikke mange kommentarer inden mødet i morgen, men Niels-Otto Fisker, der er kommunikationschef hos DSB, skriver følgende til A4 Arbejdsliv i en sms:

- Vi har en løbende dialog med Transportministeriet om aktuelle emner. Der vil dette spørgsmål (omkring mundbind red.) helt naturligt indgå.

55 kommentarer
Vis kommentarer