Håb om bedring efter hårdt år for FLSmidth

På trods af tilbagegang for FLSmidth i 2017 er der gode tegn for fremtiden i selskabets regnskab for 2017

Udfordrende markeder satte sig i FLSmidths regnskab for 2017. For femte år i træk faldt omsætningen. Selskabet, der sælger ingeniørydelser og produkter til mine- og cementindustrien, varsler dog bedring.

FLSmidth har i årevis kæmpet med faldende investeringer hos kunderne, der blev ramt hårdt af den økonomiske krise, da finanskrisen brød ud.

Der har dog været tegn på bedring i den seneste periode, og FLSmidth tror nu på, at lysere tider er lige om hjørnet.

- 2017 markerede formodentlig et konjunkturmæssigt vendepunkt, og på baggrund af vores gode positionering og stærke livscyklusløsninger forventer vi vækst i forretningen igen i de kommende år.

- Ordreindgangen er steget, og opsvinget i mineindustrien fortsætter i 2018, hvorimod markedsvilkårene i cementindustrien forventes at være uændrede, skriver Thomas Schulz, administrerende direktør i FLSmidth, i regnskabet.

I 2017 endte omsætningen på 18 milliarder kroner. Det er næsten en tredjedel mindre end i 2013. De seneste fem år har da også stået på sparerunder og defensive træk for selskabet.

Men det giver optimisme, at ordreindgangen i 2017 steg for første gang i fire år. Ved årets udgang havde FLSmidth modtaget ordrer for 19,2 milliarder kroner.

Blandt andet derfor er FLSmidth klar til at love fremgang i 2018. Her venter koncernen, at omsætningen stiger til 18-20 milliarder kroner, og at driftsmarginen - den del af omsætningen, der bliver til driftsresultat - vil ligger på 8-10 procent.

- At håndtere nedturen har været det overskyggende tema for ledelsen de seneste fem år, hvor en cyklisk nedtur har mindsket omsætningen med omkring 30 procent.

- Vi tror, at vi nu endelig er igennem nedturen og forventer, at vores firma begynder at vokse, skriver bestyrelsesformand Vagn Sørensen og administrerende direktør Thomas Schultz i regnskabet.

De optimistiske toner vækker glæde på aktiemarkedet, hvor aktierne i FLSmidth stiger med over seks procent til 367 kroner.

FAKTA: Den danske cementkæmpe FLSmidth startede hos mor

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth har onsdag aflagt årsregnskab for 2017. Her faldt omsætningen en smule i forhold til året før, men driftsindtjeningen steg.

FLSmidth er i dag en global milliardforretning, men det hele startede hjemme hos grundlæggerens mor.

Læs om virksomheden her:

* Danske FLSmidth er blandt de førende på markedet for udstyr og service til den globale cement- og mineralindustri.

* Selskabet leverer alt fra enkelte maskiner til fuldt udstyrede cementfabrikker til kunder over hele verden.

* FLSmidth blev grundlagt i København i 1882 af Frederik Læssøe Smidth - deraf navnet FLSmidth.

* Den dengang 32-årige ingeniør startede sin forretning i et enkelt værelse hjemme hos sin mor i København.

* Koncernen har siden vokset sig til en milliardforretning, der er noteret på fondsbørsen i København.

* I dag har FLSmidth omkring 13.000 ansatte i 50 lande verden over.

* Hovedkvarteret ligger i Valby.

Kilde: FLSmidth.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere