Han tabte 32 milliarder på en enkelt dag

De blodrøde aktiemarkeder i USA rammer landets rigeste personer hårdt - se her hvor meget verdens 10 rigeste tabte i går

Det har været noget af en uge for Amazons Jeff Bezos, der har måttet se sin formue gå markant op og ned. Foto: AP.
Det har været noget af en uge for Amazons Jeff Bezos, der har måttet se sin formue gå markant op og ned. Foto: AP.

Blodrøde tal på Wall Street i går har kostet dyrt for verdens rigeste personer. I særdeleshed Amazons stifter og direktør, Jeff Bezos, der har måttet se sin formue falde med svimlende 32 milliarder kroner, vurderer Bloomberg.

Bezoz, hvis oldreforældre kom fra Danmark, er dog stadig verdens rigeste, efter Amazon-aktien har haft et spektakulært 2017 med lutter opture.

684 milliarder kroner har han således stadig at give af, men det er først i denne uge, at han har måttet opleve, at formuen også kan gå ned. Det har han så til gengæld prøvet flere gange i denne uge grundet det ustabile amerikanske aktiemarked.

Bezos har udover sine aktier i Amazon også lagt penge i den amerikanske avis Washington Post og virksomheden Blue Orgin, der arrangerer turistrejser til rummet.

Udover ham blev også Warren Buffet og Facebook-stifter Mark Zuckerberg de store tabere i går. Se hvad de, og flere andre af verdens rigeste tabte i går nederst i grafikken.

Vild uge
Det er tredje gang i løbet af en uge, at aktierne tager et stort dyk på Wall Street.

Dow Jones-indekset endte med et minus på 4,2 procent ifølge nyhedsbureauet Reuters. 

Indekset beregnes som et vægtet kursgennemsnit af de 30 største aktieselskaber i USA. Deriblandt Apple, Boeing, Coca-Cola, Pfizer, Nike og Walt Disney.

Det langt større Standard & Poor's 500-indeks, der omfatter 500 selskaber, dykkede 3,8 procent.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

38 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere