'Hard-Kåre' taber milliarder i sit første årsregnskab

En voldsom nedskrivning udløser et voldsomt underskud for den israelske producent af kopimedicin Teva

Kåre Schultz har måttet fyre voldsomt mange ansatte, siden han kom til. Foto: Jens Dresling/ritzau scanpix
Kåre Schultz har måttet fyre voldsomt mange ansatte, siden han kom til. Foto: Jens Dresling/ritzau scanpix

Det israelske medicinalselskab Teva med danske Kåre Schultz i spidsen tabte 16,3 milliarder dollar - 98 milliarder kroner - i 2017. Der er gennemført en voldsom nedskrivning.

Teva har længe været presset og hentede i efteråret 2016 danske Kåre Schultz fra Lundbeck for at rette op på butikken. I Lundbeck startede Kåre Schultz med en stor nedskrivning og en massiv fyringsrunde. Efterfølgende steg selskabets overskud markant.

- 2017 var et udfordrende år for Teva. I starten af 2018 fokuserer vi på at møde vores finansielle forpligtelser og sikre en meget mere solid og holdbar forretningsmodel i fremtiden, skriver Kåre Schultz.

I 2017 steg omsætningen en smule til 22,4 milliarder dollar. En nedskrivning på 17,1 milliarder dollar udløste dog det store underskud.

Den voldsomme nedskrivning er udløst af et stort pres på det amerikanske marked. Her er priserne på kopimedicin trykket af, at kunderne er gået sammen til færre, større aktører.

Samtidig er det blevet lettere at få godkendt kopimedicin, hvilket åbner døren til mere konkurrence. Teva noterer sig, at det pres fortsatte i fjerde kvartal.

I 2018 forventer Teva under Kåre Schultz, at omsætningen vil falde til 18,3-18,8 milliarder dollar, og et resultatet per aktie vil falde.

- Vi gør stærke fremskridt i vores restruktureringsplan, og jeg er optimistisk om vores evne til at levere på vores mål i det kommende år, skriver Kåre Schultz i regnskabet.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere