Hotel går konkurs

Golf Hotel Læsø A/S er under konkursbehandling

Golfbanen kommer til at leve videre, lyder meldingen. Foto: Privatfoto
Golfbanen kommer til at leve videre, lyder meldingen. Foto: Privatfoto

Det kan koste omkring 300 sengepladser, hvis ikke der bliver fundet en løsning på selskabet Golf Hotel Læsø A/S' konkurs.

Som navnet antyder, ligger hotellet på Læsø og indeholder udover 24 nyrenoverede ferieboliger, restaurant og konferencefaciliteter også et stort golfanlæg, skriver Finans.

Ydermere havde selskabet planlagt at udvide, fortæller advokat Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun, der er kurator i konkursboet.

- Selskabet har investeret i en opgradering og ville have omdøbt stedet til Læsø Golf & Country Club. Men nu er den svenske ejer tilsyneladende løbet tør for penge, og det har ført til stor frustration lokalt.

- For der er mangel på ferieboliger på Læsø, og der findes ikke andre steder på øen, hvor man kan indkvartere så mange mennesker, siger han.

Millionunderskud
Det er svenske Bo Berglin, der siden 1997 har ejet golfhotellet. Men trods en investering i golfbanen er bedre boliger, har hotellet kørt med underskud seneste år, hvoraf de røde tal senest har vist et minus på 9,6 millioner kroner.

Ifølge Finans stod der i hotellets seneste regnskab:

'usikkerhed om, at hovedaktionæren kan fremskaffe den nødvendige finansiering til at understøtte den løbende drift det kommende år.'

Hvilket må sige at sende luksushotellet in spe på gyngende grund. Golfbanen går dog ikke ned med det synkende hotel, da den dertilhørende golfklub allerede tidligere på året overtog driften.

- Golfklubben håber nu, at der kan findes en ny udvikler, som vil gøre projektet omkring ferieboligerne helt eller delvist færdigt. Selve golfanlægget skal der også findes en ny ejer til, men der tror jeg nok, at vi skal finde en løsning på, siger Søren Christensen Volder.

112 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere