Hun stopper som topchef: Aktien brager i vejret

En af verdens højst placerede kvindelige topchefer går på pension

Aktionærerne er meget tilfredse med, at IBM's topschef stopper. Foto: Reuters/Mike Blake
Aktionærerne er meget tilfredse med, at IBM's topschef stopper. Foto: Reuters/Mike Blake

IBM’s verdenskendte topchef, den 62-årige Virginia ‘Ginni’ Rometty stopper efter næsten 40 år.

De seneste otte år har hun været CEO i teknologigiganten. Perioden har været præget af betydelige udfordringer med at levere resultater i en tid, hvor stort set alle sammenlignelige tech-mastodonter globalt har leveret imponerende vækstrater med store afkast til aktionærerne.

IBM’s aktiekurs er i hendes tid som CEO dykket med knap 25 procent, mens eksempelvis ærkerivalen Microsofts kurs er steget med mere end 500 procent i samme periode.

IBM-aktien steg straks fire procent, da det kom ud, at Rometty stopper. Siden er kursen steget yderligere to procent.

Ginni Rometty, som fortsætter i IBM’s bestyrelse til udgangen af året, hvorefter hun går på pension, har også stået bag forretningsmæssige succeser og blandt andet kæmpet for at skabe bedre forhold for mødre.

Rometty, der ikke selv har børn, begyndte sin karriere i IBM som systemingeniør i 1981.

Hun er flere gange blevet udnævnt til en af verdens mest indflydelsesrige kvinder, eksempelvis Fortune's '50 Most Powerful Women in Business', samt Time's '20 Most Important People in Tech.'

Ny topchef bliver den 57-årige veteran, den indiskfødte Arvind Krishna, der i dag er direktør for IBM’s cloud- og kognitive software-division.

Med hans udnævnelse ledes tre af de store amerikanske techgiganter af mandlige topchefer med indisk baggrund og uddannelse.

115 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere