Investorerne belønner Lundbecks stærke cocktail

Aktierne i Lundbeck piler op efter et regnskab, der på næsten alle punkter var bedre end forventet i markedet

Lundbeck, der havde et rædselsår i 2015, tabte mindre på karrusellerne end frygtet og tjente mere på gyngerne end håbet i de første tre måneder af 2016.

Det bliver der kvitteret prompte for på fondsbørsen, hvor aktierne i medicinalselskabet stiger med 7,4 procent fra start.

- Det er et stærkt regnskab, og det bør udløse en markant stigning, sagde Lundbeck-analytiker hos Sydbank, Søren Løntoft Hansen, før markedets åbning.

Medicinalselskabet, der har været hårdt plaget af patentudløb, øgede salget med seks procent i de første måneder af 2016. Samtidig gav et spareprogram ekstra skub i resultatet, der gik fra et minus til et stort plus.

- De nye produkter, der skal sikre indtjeningen fremover, går bedre, end jeg havde forventet.

- Samtidig klarer de produkter, der er løbet af patent, sig bedre end frygtet, siger Søren Løntoft Hansen, analytiker hos Sydbank.

Det var da også fryd og gammen i tallene. Salget af de nye, store håb, Brintellix og Rexulti, steg fra 98 millioner kroner i starten af 2015 til 354 millioner kroner i starten af i år.

Samtidig kunne antidepressivet Cipralex, der er blevet slagtet efter at være løbet af patent, nøjes med at gå otte procent tilbage til et salg på 750 millioner kroner.

Som en yderligere bonus er Lundbecks store spareprogram slået stærkt igennem, hvilket har bidraget til et give et noget bedre resultat, end Søren Løntoft Hansen havde ventet.

- Vi ser et Lundbeck, der er på vej ud af patentkløften. Bidraget fra nye produkter og spareprogrammet ser ud til at genrejse Lundbeck hurtigere, end vi havde ventet, siger Søren Løntoft Hansen.

Med onsdagens kursstigning er Lundbecks markedsværdi steget til 49,9 milliarder kroner. Dermed er Lundbeck blevet 24,1 milliarder kroner mere værd, siden Kåre Schultz blev præsenteret som nye direktør i maj 2015.

Og selskabet er blevet 3,4 milliarder kroner værd, siden fondsbørsen lukkede tirsdag eftermiddag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere