Just Eat-rigmand båndlægger børnenes arv

De skal lære værdien af hårdt arbejde, mener Jesper Buch, der selv har knoklet sig til sin formue

Jesper Buch har langtfra altid været rig. Foto: Lars E. Andreasen/DR
Jesper Buch har langtfra altid været rig. Foto: Lars E. Andreasen/DR

Mangemillionæren Jesper Buch har bedt sin søns lærer om at give besked, hvis drengen 'begynder at opføre sig, som om han kommer af noget bedre'.

Det fortæller serieiværksætteren i et stort opsat interview med Berlingske. Her løfter han sløret for sine ønsker om sine børns fremtid - blandt andet at de ikke tager hans millioner for givet.

Blandt andet derfor har den styrtende rige mand oprettet et testamente til sine tre børn, hvor budskabet er, at hvis han skulle dø i utide, står den ikke bare på tag-selv-bord i bankboksen.

Kendte Løvens Hule bag kulisserne: Sådan tacklede vi fiasko

Havregrød til aftensmad
Fra børnene bliver 18 år vil de være sikret et beskedent månedligt beløb, som med tiden vokser. Kun, hvis de vælger at studere, omfatter arven også en lejlighed til hver. Når de fylder 30 år og er rigtig voksne vil resten af arven blive udbetalt.

- Det er supervigtigt for mig at sende dem i den rigtige retning. Det er derfor, jeg har skrevet et testamente, for jeg vil netop ikke frarøve dem muligheden for at kunne klare sig selv. Jeg tror ikke, det er sundt at være likviditetsstærk som ung. Det er meget, meget væsentligt for mig, at mine børn lærer værdien af hårdt arbejde. Det er kun 15 år siden, jeg boede i Gellerupparken, mens jeg prøvede at banke min forretning op, siger Jesper Buch til Berlingske.

Jesper Buch med kæresten Renata og parrets to børn Olivia og Oscar. (Privatfoto) Tæt på Dansk iværksætter: Sådan blev jeg rig - og sådan kan du blive det

Den 42-årige mand er selv vokset op i et problemfyldt barndomshjem ved Kolding. Moderen var kun 16 år, da hun fik ham, og Jesper Buch husker, hvordan hun serverede havregrød til aftensmad, mens faren var væk på sine utallige drukture.

Derfor har han ønsket at give sine egne børn en anden barndom. Og det har de i høj grad haft. De to yngste boede de første år af deres liv i en velhaverflække i Marbella i Sydspanien. Siden flyttede de til Frederiksberg i et 503 kvadratmeter stort palæ med tilhørende 299 kvadratmeter kælder, hvor hele overetagen dog er lejet ud til kontorfællesskab.

I denne prægtige kasse bor Jesper Buch og hans børn. Foto: Boliga
I denne prægtige kasse bor Jesper Buch og hans børn. Foto: Boliga
 

Housekeeper i kælderen
I villaen bor børnene, efter at Jesper Buch og deres mor gik fra hinanden i foråret sidste år, halvdelen af tiden. Her er blandt andet danskvand i hanen, fladskærm på hvert børneværelse, housekeeper i kælderen og opvarmet swimmingpool i haven.

Se også: Just Eat-millionær flytter hjem: Træt af at leve som sigøjner

En dag spurgte Jesper Buchs søn, hvad det var for nogle underlige firkantede kasser, som andre mennesker bor i, og faren forstod det ikke:

- Men så gik det op for mig, at han mente lejligheder. Så sagde jeg: 'men det er lejligheder, Oscar. Det er helt almindelige lejligheder, som de fleste mennesker bor i. Det gjorde jeg også engang', fortæller Jesper Buch, som insisterer på, at børnene skal gå i kommuneskole.

Jesper Buch ønsker ikke at uddybe interviewet med Berlingske overfor Ekstra Bladet. Han har travlt med et stort iværksætterarrangement i Marbella.

Fakta om Jesper Buch

Jesper Buch er dansk iværksætter, millionær og grundlægger af Just-Eat, Miinto og Gomentor. Han har medvirket i tv-programmerne 'Den Hemmelige Millionær' og er igen med i DR-programmet 'Løvens Hule'.

Iværksætteren er desuden medejer af en lang række forretninger - blandt andet Gomore, Domino's Pizza, Hungry Group og Vivino.

I juli 2016 forlod han bilværkstedsportalen Autobutler, som blev opkøbt af Europas næststørste bilkoncern PSA for cirka 223 millioner kroner.

 

1 af 2 I denne prægtige kasse bor Jesper Buch og hans børn. Foto: Boliga
2 af 2 Jesper Buch har langtfra altid været rig. Foto: Lars E. Andreasen/DR
94 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere