Kåre Schultz svinger kniven: Fyrer 14.000

Den danske direktør er gået i gang med en grundig oprydning i medicinalvirkesomheden Teva

Den tidligere Lundbeck-direktør Kåre Schultz svinger for alvor sparekniven i Israel. Arkivfoto: /ritzau/Ida Munch
Den tidligere Lundbeck-direktør Kåre Schultz svinger for alvor sparekniven i Israel. Arkivfoto: /ritzau/Ida Munch

Knap har den danske tidligere Lundbeck-chef Kåre Schultz fået fodfæste i den israelske medicinalgigant Teva, før han for alvor sætter gang i svingdøren.

Virksomheden, der har Kåre Schultz i spidsen som adminidsterende direktør, har nemlig besluttet sig for at fyre intet mindre end 14.000 medarbejdere - svarende til hver fjerde af firmaets medarbejdere på verdensplan.

Se også: 'Hard-Kåre' del af eksklusiv klub: Ukendte danskere scorer vilde millionbeløb

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Fyringerne vil finde sted i løbet af de næste to år, hvoraf hovedparten ventes at finde sted i 2018.

Ifølge AP har Kåre Schultz sendt et brev til de ansatte, hvor han fortæller, at omstruktureringen er 'livsvigtig for at genoprette den finansielle sikkerhed og stabilisere forretningen'.

- Vi har ingen tid at spille. Vi udjævner vores organisation, både oppefra og ned og sidelæns, med færre administrative lag og øget ansvarlighed. Dette vil sikre en bedre integration, forbedre produktiviteten og effektiviteten og reducere vores omkostninger, siger han.

Tevas aktie er ifølge AP dykket med 60 procent det seneste år som følge af store finansielle udfordringer, blandt andet i kølvandet på, at firmaets patent på sklerose-midlet Copaxone er udløbet.

Foto: AP
Foto: AP
 

Foruden den store nedskæring, har Schultz og Teva annonceret, at der ikke vil blive udbetalt årlige bonusser for 2017.

En stor del af fyringerne ventes at finde sted i Israel.

- At lave nedskæringer i denne størrelsesorden er svært, og det er ikke en let beslutning at tage. Ikke desto mindre er der ikke noget alternativ til disse drastiske skridt i den nuværende situation, siger Schultz.

Kåre Schultz er før fyringsrunden blevet kontaktet af den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, der har udtrykt bekymring over de varslede fyringer, og han har udtrykt ønske om bibeholdelse af israelske jobs, særligt i de fattigere udkantsområder.

Teva er med 7000 ansatte i Israel en af landets største private virksomheder.

85 kommentarer
Vis kommentarer