Kæmpe nedtur for Jysk: Her må de lukke alle butikker

Den danske dyne- og sengegigant må dreje nøglen om på alle deres butikker i Kina. De tror ikke længere på, at det kan lykkes

Hvorfor er det så svært at komme ind på det kinesiske marked? Ekstra Bladets debatredaktør Mads Kastrup og debattør Özlem Cekic vender sagen her. (Producer: Martin Lorentsen)

Hvis du er i Beijing og mangler en seng, kan du ikke længere tage en smut i Jysk.

Den danske dynekøbmand har nemlig besluttet at lukke samtlige butikker i Kina.

Det skriver Finans.

Årsagen er, at underskuddet er blevet for stort, og nu er de tvunget til at give op i verdens mest folkerige land. I hvert fald i denne omgang.

- Vi bliver gerne ved på de markeder, hvor vi tror på, at tingene kan lykkes. Nu har vi prøvet en række ting i Kina, men vi har ikke fundet den rette model og er derfor nået til et punkt, hvor vi siger stop.

- Ikke dermed sagt, at Jysk for altid opgiver Kina. Men i denne omgang pakker vi sammen og fokuserer andre steder, siger Jan Bøgh, administrerende direktør for Jysk Nordic, til Finans

Jysk lukker dermed sine 13 kinesiske butikker, der siden 2010 har givet underskud.

Kineserne gider det ikke
Den danske koncern vil nu lægge sine kræfter og penge i andre markeder i Asien. Heriblandt Vietnam, Indonesien, Singapore og Thailand, hvor Jysk i forvejen samarbejder med lokale virksomheder.

Jysk har i dag mere end 2500 butikker fordelt i 50 lande. Alt fra Færøerne til Tajikistan er repræsenteret.

Allerede tilbage i 2012 skrev Berlingske Business, hvordan Jysk fejlede i Kina. Ifølge avisen gider kineserne ikke udenlandske produkter med lav status.

Dengang sagde Jan Bøgh følgende i et økonomisk ugebrev:

- Vi plejer at ramme bedre, nær vi træder ind på et nyt marked.

Seks år senere er det slut.

152 kommentarer
Vis kommentarer