Karsten Ree sælger bilfirma og scorer jackpot

Milliardæren Karsten Ree har solgt sit bilfirma Østergaard Biler til Europcar-koncernen

Karsten Ree købte bilfirmaet for 180 millioner kroner. Nu har han solgt det videre for en 'pænt større sum'. Foto: Jonas Olufson
Karsten Ree købte bilfirmaet for 180 millioner kroner. Nu har han solgt det videre for en 'pænt større sum'. Foto: Jonas Olufson

Efter omkring fire års ejerskab har rigmanden Karsten Ree besluttet at sælge Ree-familiens biludlejningsselskab Østergaard Biler til Europcar-koncernen.

Det skriver Børsen.

Over for Ekstra Bladet fortæller han, at Europcar tog kontakt for et par måneder siden med henblik på at købe bilfirmaet. Det blev så en realitet for omkring 14 dage siden.

- De lod sig børsnotere sidste år, og for at udvide paletten er de gået på opkøb for at give forretningen noget mere volumen, siger han.

To betjente er tiltalt for at modtage bestikkelse af Karsten Ree. Foto: Jonas Olufson Danske kendte - 27. apr. 2017 - kl. 11:58 Karsten Ree om bestikkelsessag: Det er i småtingsafdelingen

Østergaard Biler, der er den danske franchisetager for biludlejningskæmpen Europcar, har haft nogle flotte år rent økonomisk. De seneste tre år er det samlede nettoresultat på mere end 150 millioner kroner, men Ree er ikke i tvivl om, at han har gjort en god handel.

- Det er en omskiftelig verden, vi lever i. Min egen opfattelse er, at det at befordre sig på hjul, det bliver en kompliceret affære i fremtiden, og dér vil den bedst blive styret af de store foretagender, siger han.

I forhold til prisen, har Ree efter eget udsagn 'fået mundkurv på', men han vil dog gerne afsløre, at den er væsentligt højere end den daværende købspris på 180 millioner kroner.

- Det er bestemt solgt for en pænt stor sum i forhold til det, vi købte det for. Vi synes i hvert fald, at det er en tilfredsstillende betaling, siger han.

Foto: DR Tæt på Arvingerne i virkeligheden: De skal gå i fars million-fodspor

65 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere