Karsten Ree satser 900 millioner: Derfor gør jeg det

Milliardæren Karsten Ree tror fortsat på sin 900 millioner store investering i kinesisk aktie, selvom kursen er faldet meget. Se også, hvilke andre aktie-sats, som rigmanden både har tjent og tabt stort på

Karsten Ree kom sidste år med gode sparetips i Ekstra Bladets programserie 'Milliardærens sparetips'. Se med her

900 millioner kroner har den 70-årige milliardær Karsten Ree sat i den kinesiske teknologiaktie Alibaba, der kan beskrives som en blanding mellem Den Blå Avis og Amazon.

Det er det største beløb, som han nogensinde har investeret i en enkelt aktie, fortæller han til Ekstra Bladet.

Karsten Ree i forbindelse med sin 70 års fødselsdag. (Foto: Philip Davali) Erhvervsnyheder - 17. maj. 2016 - kl. 09:49 Karsten Ree spiller højt spil: Satser 900 mio på selskab

Og selvom kursen i dag er på 79 og dermed et stykke fra de 95, som han købte til i efteråret 2014, så er han stadig fortrøstningsfuld.

- Jeg har troet mere på den tidligere, men jeg mener absolut, at den stadig hører blandt dem, der kan finde på at fare voldsomt frem. Hvis de kommer af sted med det, de har igangsat, så kan det gå gevaldigt godt, men så sandelig også det modsatte.

Hvornår vil du sælge?

- Det kommer an på, hvordan verden udvikler sig. Der er mange ting, der kan skubbe til hinanden og som kan skabe en stor frygt blandt mennesker og dermed også i industrien og i erhvervslivet. Nærmer man sig noget, der eksempelvis ligner krig i Ukraine, så bliver markedet sgu surt, siger Karsten Ree, der regner med at have aktien i nogle år endnu.

Vild kinesisk nedtur

Samtidig er aktien på det kinesiske marked, som er kendt for at være vildt.

- To måneder efter børsnoteringen gik Kina jo temmelig meget på hælene, og det kunne aktien sgu ikke tåle. Så havde den en pauver tilværelse, og så var alt jo meget skidt i oktober sidste år, hvor den var i kurs 57.

Hans tre selskaber har en samlet formue på knap to milliarder kroner (inkl. Alibaba), og derfor kan han godt tåle at tabe på den. 

- Hvis vi kommer ned omkring kurs 50 for mange gange, så bliver man jo nervøs. Men okay, så er det halvdelen man taber, det holder jo nok, selvom det er mange penge, siger Ree.

Han tjekker daglig Alibaba-aktiens kurs.

Har du på noget tidspunkt følt, at du måske ikke skulle have investeret i den aktie?

- Ja, det er klart. Men jeg har med årene lært, at hvis man vil begå sig i forretning i det hele taget, så er man også nødt til at have tålmodighed - det går ikke altid ens vej hele tiden.

(Artiklen fortsætter under grafikken...)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Vil ikke være Kloge Åge

Han vil samtidig gerne understrege én ting:

- Jeg vil meget nødig sidde at lege Kloge Åge for folk, der sidder og læser det her. Hvis de så slår sig, så er det min skyld. Jeg vil fortælle, hvad jeg har, men baggrunden for det må de selv finde frem til, og dermed må de selv afgøre, om de tør.

Han havde det eksempelvis skidt med alle dem, som var blevet aktionærer i Amagerbanken, efter han havde skudt knap 800 millioner kroner i banken i 2009.

- En del tænkte, at når en nærig mand som mig, der samler flasker op på havnen, kan finde på at bruge så mange penge på Amagerbanken, så tør vi også godt, og så kan det ikke være helt forkert, men det var det desværre.

Han vil dog gerne give et råd til folk, som overvejer at investere i aktier.

- Man må ikke gøre noget i en størrelsesorden, hvor banken siger, at nu vil vi gerne have vores penge tilbage, for så går man på røven.

42 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere