Kendt stormagasin med kæmpe millionunderskud

Illum taber igen masser af millioner og må have hjælp af italienske ejere

Stormagasinet Illum har mistet mange millioner de seneste år. Foto: ritzau/scanpix/Stine Bidstrup
Stormagasinet Illum har mistet mange millioner de seneste år. Foto: ritzau/scanpix/Stine Bidstrup

Selvom facaderne ud mod Strøget er luksuriøse, og man indenfor kan købe eksklusive mærker som Prada og Valentino, så er det københavnske stormagasin Illum, der også er blevet udnævnt til Kongelig Hofleverandør, for tiden en virkelig dårlig forretning.

102 millioner kroner er helt nøjagtigt tabt i 2017, hvilket bringer det samlede minus for de sidste tre år op på svimlende 269 millioner kroner, viser et spritnyt regnskab.

Renovering
En af forklaringerne er den kæmpe renovering, som blev igangsat i 2013, og som har kostet hundredevis af millioner. I 2017 har man dog 'kun' brugt 25 millioner på ombygningen.

Selvom underskuddet er det største i ni år, så er der også noget, som Illum kan glæde sig over. Omsætningen er således steget fra 647 til 693 millioner kroner.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Gavmilde ejere
Egenkapitalen er trods de mange underskud i plus, men det skyldes de italienske ejere La Rinascente.

'For at bekræfte deres forpligtelse overfor den langsigtede strategi valgte aktionærerne at konvertere 260 mio.kr. gæld til aktiekapital og derved udgjorde egenkapitalen 9 mio.kr. ved årets udgang,' skriver Illum i regnskabet.

Og de vil ligeledes fortsætte med at lappe de store økonomiske huller.

'For at understøtte ILLUM’s udvikling har vi vores moderselskab, La Rinascente S.p.A., modtaget en erklæring om, at moderselskabet vil yde finansiel støtte i det omfang, det måtte blive nødvendigt i 2018.'

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

96 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere