Kiwi koster kassen: Supermarkedskoncern taber 650 millioner

Dagrofa må indkassere et tab på mere end en halv milliard efter et skidt 2016, som især er præget af den snart nedlukkede Kiwi-kæde

Kiwi-kæden lukker ned, hvilket koster ejeren mere end en halv milliard. Foto: Stine Tidsvilde
Kiwi-kæden lukker ned, hvilket koster ejeren mere end en halv milliard. Foto: Stine Tidsvilde

Discountkæden Kiwi har været et dyrt bekendtskab for købmandskoncernen Dagrofa.

Den snart nedlukkede kæde har belastet økonomien i en sådan grad, at koncernen må indkassere et underskud på hele 655 millioner kroner, viser nøgletallene for 2016, som Dagrofa i dag har præsenteret.

- Lukningen af KIWI markerer et strategisk skifte, hvor discount ikke længere er en del af Dagrofa, men hvor vi satser på lokal forankring, fødevarer af høj kvalitet og på grossist- og fødevareservice. Og så er målet lønsom vækst. Det koster en del penge at lukke KIWI, men senest fra 2019 forventer vi positiv drift, siger koncernchef Per Thau i en kommentar til tallene.

Før afskrivninger kommer koncernens ud med et positivt resultat på 53 mio. kr., men underskud i Kiwi-kæden kombineret med ekstraordinært store afskrivninger i 2016-regnskabet til lukningen af Kiwi har medført det kæmpestore minus.

'Utilfredsstillende'
- Et underskud i den størrelse er naturligvis utilfredsstillende, men vi kan glæde os over, at vi nu har truffet beslutning om det, der skaber underskuddet, og at vores øvrige forretningsområder har en fornuftig indtjening, siger Per Thau.

Årets omsætning er samtidig dykket markant. For den samlede koncern endte det på 18,6 milliarder kroner mod forrige års 19,9 milliarder kroner. Faldet i omsætningen skyldes ifølge Dagrofa hovedsagligt frasalg af virksomhederne Pisiffik A/S, KK Engros I/S og Sørwi A/S.

Omsætning og indtjening for det nye Dagrofa uden discount forventes at stige i 2017, og når der er lukket ned for Kiwi og ryddet op, forventer koncernen at have en positiv indtjening.

21 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere