Knap så meget at grine af: De tabte begge 8 milliarder - på én dag

Stifterne af Snapchat måtte se deres formue blive reduceret med omtrent en fjerdedel på en enkelt dag

Snapchat-stifterne Bobby Murphy (til venstre) og Evan Spiegel har på papiret tabt milliarder i løbet af 24 timer. Foto: AP
Snapchat-stifterne Bobby Murphy (til venstre) og Evan Spiegel har på papiret tabt milliarder i løbet af 24 timer. Foto: AP

Selskabet bag den populære onlinetjeneste Snapchat, Snap Inc., måtte se sine aktier styrtdykke onsdag, efter at have præsenteret det første kvartalsregnskab, siden selskabets børsnotering tidligere på året.

Regnskabet overraskede negativt med et tab på 2,2 milliarder dollar - godt 15 milliarder kroner.

Det betød, at aktiekursen fik hug og styrtdykkede med 24 procent, hvilket firmaets to stiftere, den 26-årige Evan Spiegel og 28-årige Bobby Murphy må være rigtig trætte af.

De blev mangemilliardærer på Snapchat, men samtidig har de så mange aktier i selskabet, at nedgangen i kursen har cuttet gevaldigt meget af deres formuer.

I løbet af det sidste døgn har de to unge iværksættere hver tabt mere end otte milliarder kroner på papiret.

Før nyheden om regnskabet kom ud, stod de begge ifølge Bloomberg til at have en formue på 34 milliarder kroner. Den er nu nede på 24, omend det jo også stadig er en sjat.

Se også: Datter gav far genial idé: Nu er han og skolen mangemillionærer

Lille vækst
Tjenesten, der er kendt for sine korte og forsvindende beskeder/billeder, havde 166 millioner brugere ved udgangen af marts. Det er 36 procent flere end på samme tidspunkt sidste år, men blot fem procent flere end ved udgangen af 2016.

Evan Spiegel, der også er administrerende direktør er ikke overraskende fortrøstningsfuld, fordi man arbejder på at forbedre og promovere tjenesten til styresystemet Android.

- Vi har stadig et stort arbejde foran os, men vi er begejstrede for de store fremskridt, vi har gjort på så kort tid, siger han.

Kritiske eksperter
Den samme opfattelse deles dog ikke af flere eksperter, der ser meget kritisk på Snapchats vækstpotentiale.

Ross Gerber fra investeringsselskabet Gerber Kawasaki skriver eksempelvis på Twitter:

- Snaps brugervækst er næsten nul, og selskabet mister 50 millioner om måneden. Dette er så dårligt drevet. Skynd jer væk. Dette er værre end Twitter.

Han får støtte af flere andre, som har svært ved at se, at potentialet i Snapchat sammenlignes med fx Facebook.

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere