Knivstikker i britisk park handlede på egen hånd

En 25-årig mand fra Reading er anholdt - politiet omtaler angrebet som terrorisme. En amerikaner er blandt de tre dræbte

En mand, som dræbte tre og sårede tre andre i den britiske by Reading lørdag, var alene om angrebet ifølge den britiske indenrigsminister, Priti Patel. Foto: Peter Nicholls/Reuters
En mand, som dræbte tre og sårede tre andre i den britiske by Reading lørdag, var alene om angrebet ifølge den britiske indenrigsminister, Priti Patel. Foto: Peter Nicholls/Reuters

En mand, som dræbte tre og sårede tre andre ved et knivstikkeri i den britiske by Reading lørdag, handlede på egen hånd. Det siger den britiske indenrigsminister, Priti Patel.

- Det var en tragisk, tragisk hændelse, siger Patel og tilføjer:

- Hvad vi så i Reading lørdag aften, var handlinger begået en enkelt person.

Politiet omtaler angrebet som terrorisme.

En 25-årig mand fra Reading blev anholdt på stedet. Manden formodes ifølge britiske medier at være libyer. Han var kendt af sikkerhedstjenesterne, skriver Reuters.

En anonym sikkerhedskilde siger til Reuters, at den 25-årige libyer Khairi Saadallah er anholdt.

Den amerikanske avis The Philadelphia Inquirer rapporterer, at en 39-årig amerikansk statsborger var blandt de dræbte. Den 39-årige havde boet i Storbritannien i 15 år.

En anden dræbt var en 36-årig, som var sammen med amerikaneren. Der er ikke offentliggjort oplysninger om det tredje dødsoffer.

Tre personer er indlagt med knivsår, som de pådrog sig, da en mand gik til angreb med en 13 centimeter lang kniv. Ofrene var øjensynligt tilfældigt blandt de mennesker, som var gået ind i parken for at nyde sommeraftenen.

I første omgang blev angrebet ikke betegnet som terror. Men søndag oplyste The Thames Valley Police, at handlingen opfattes som terror. Derfor har antiterrorpolitiet overtaget efterforskningen.

12 kommentarer
Vis kommentarer