Københavns Lufthavn hjemsender over halvdelen af sine ansatte

Coronavirusset har givet mindre at lave i Københavns Lufthavn. Det får nu lufthavnen til at sende folk hjem

Flere arbejdspladser har sendt folk hjem. Søndag præsenterede Mette Frederiksen dog en ny trepartsaftale, 'der skal hjælpe lønmodtagerne' i disse coronatider. Video/redigering: Anthon Unger/Kristian Hansen

Udbruddet af coronavirus har givet lavere aktivitet i Københavns Lufthavn.

Det får nu lufthavnen til at sende op mod 1500 medarbejdere hjem over de næste uger. Det oplyses i en meddelelse fra Københavns Lufthavn.

I alt har lufthavnen 2600 ansatte. Det er dermed mere end halvdelen, der bliver sendt hjem den næste tid.

Københavns Lufthavn oplyser, at hjemsendelsen af de ansatte sker gradvist og i takt med, at driftsaktiviteten bliver reduceret.

I forbindelse med hjemsendelsen vil lufthavnen gøre brug af den lønkompensationsordning, som regeringen har fremlagt sammen med arbejdsmarkedets parter.

- Vi er i øjeblikket i gang med at håndtere en helt usædvanlig og alvorlig krise for lufthavnen, siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

- Ud over det, vi selv kan gøre for at operere på et lavere blus, er det positivt, at regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter har lanceret en løsning, der indebærer mulighed for lønkompensation til medarbejdere.

- Det hjælper os med at navigere lidt mere langsigtet og arbejde målrettet på at undgå afskedigelser, mens krisen står på, siger direktøren.

Hjemsendelsen af de ansatte sker, efter at flere flyselskaber har indstillet flere flyvninger og ligeledes sendt personale hjem.

Også her sker det for at tilpasse sig den lavere aktivitet, som spredningen af coronavirusset har medført.

Søndag oplyste SAS, som er et af de mest aktive flyselskaber i lufthavnen, at det sender op mod 4000 ansatte hjem i Danmark.

- Selv om mange flyselskaber er i gang med at lukke ned for store dele af deres operationer i Københavns Lufthavn, har vi som lufthavn en vigtig opgave i at opretholde driften og sørge for at sikre samfundsnødvendige flyoperationer, herunder blandt andet fragt.

- Vores primære fokus er at sørge for, at de tiltag, vi gør nu, ikke giver varig skade på vores evne til hurtigt at komme tilbage i normal drift, når situationen kræver det, siger Thomas Woldbye.

Allerede i løbet af de næste dage venter Københavns Lufthavn at indrette sin drift efter, at langt færre flyvninger skal gennemføres.

I forvejen har coronaudbruddet betydet, at passagertrafikken er faldet med op til 70 procent. Lufthavnen venter, at det tal vil stige de næste dage.

48 kommentarer
Vis kommentarer