Konkurstal sniger sig ned mod niveauet fra før krisen

Det gennemsnitlige antal konkurser de seneste 12 måneder er nu nede på det laveste niveau i over seks år

Antallet af virksomhedskonkurser er nu tæt på at være nede på samme niveau, som det var umiddelbart inden den globale finanskrise ramte dansk erhvervsliv.

I juli var der 244 konkurser. Det er kun 11 flere end i sommeren 2008, da det økonomiske uvejr så småt var ved at trække op.

I forhold til juli 2014 var der i sidste måned 37 færre konkurser.

Og det er et sundhedstegn, konstaterer organisationen Dansk Erhverv på baggrund af den seneste konkursopgørelse fra Experian.

- Tallene skal dog ses i lyset af, at niveauet ofte er lavt i juli. Men det betyder ikke, at vi ikke skal glæde os over fremgangen. Den viser, at vi holder snuden i sporet, siger Jens Hjortflod, administrerende direktør i Experian.

Det gennemsnitlige antal konkurser de seneste 12 måneder er nu nede på det laveste niveau i over seks år.

- Det fortæller os, at selvom krisen opløses langsomt, er kursen stabil. Erhvervslivet holder fast, siger Jens Hjortflod.

Hos Dansk Erhverv mener politisk konsulent Sigurd Schou Madsen, at det lavere antal konkurser er en af flere gode økonomiske tendenser.

- Vi ser lige nu en række sundhedstegn for dansk økonomi, der tyder på, at opsvinget er på vej tilbage, siger han og nævner det stigende detailsalg og den øgede forbrugertillid.

Konkurstallet har det dog med at falde sidst på sommeren for så at stige igen til efteråret.

Derfor vil konkurstallene muligvis begynde at stige igen de næste måneder

IT-branchen, der har måttet tåle relativt mange konkurser hen over året, slap godt gennem juli. Bare fire virksomheder måtte lukke mod 16 i samme måned året før.

1 kommentar
Vis kommentarer