Kostede millioner: Brdr. Price ovenpå igen efter svindelsag

Begge Price-brødrenes restauranter har igen kastet et overskud af sig, efter en svindelssag kostede millioner i sidste regnskab

James (tv.) og Adam Price (th.) har udover restauranterne også tjent penge på de kendte TV-programmer på DR og flere forskellige kogebøger. (Foto: Jens Dige/polfoto)
James (tv.) og Adam Price (th.) har udover restauranterne også tjent penge på de kendte TV-programmer på DR og flere forskellige kogebøger. (Foto: Jens Dige/polfoto)

Der er god grund til igen at få smilet frem på læberne for James og Adam Price.

De madglade herrers to restauranter i København er således igen begge begyndt at give overskud, efter en svindelsag gav blodrøde tal i sidste års regnskab.

Fra at have givet et underskud på 3,7 millioner sidste år, har restauranten i Tivoli, hvor svindlen foregik, i 2014 tjent mere end 800.000 kroner hjem til ejerkredsen, som Adam og James tilhører, viser et spritnyt regnskab.

- Vi har fundet de rigtige medarbejdere nu, fjernet de uheldige elementer der var tidligere, og gæsternes tillid er kommet tilbage til os, så vi har rigtig travlt igen, siger en tilfreds direktør for Price-restauranterne Mads Bøttger til Ekstra Bladet.

I den anden restaurant, der ligger på Rosenborggade, blev der hevet et overskud hjem på 330.000 kroner. Sidste år var det 'kun' på 180.000 kroner.

Se også: Brdr. Price bøjer sig for hård kritik

Price brødrene har ved hjælp af deres store seersucces 'Spise med Price' kunne starte to restauranter, som begge har fået en imponerende start. Foto: Jens Rasmussen/DR Kendte Mad-tv er en million-fidus for de kendte kokke  

’Kostede 4-5 mio’

Svindlen blev udført af to ledende ansatte hos restauranten i Tivoli. Det foregik ved, at de blandt andet afholdte catering-arrangementer i Brdr. Prices navn og stak alle pengene i ned i deres egne lommer.

- Det kostede os nok et sted mellem fire og fem millioner kroner. Noget af det er direkte svind, som vi kan bevise, noget er dårlig drift, og noget er den uheldige omtale, som også havde en konsekvens for omsætningen, siger Mads Bøttger.

Kunderne var således ikke lige så ivrige efter at smage maden, da bedragerisagen dukkede op i medierne i løbet af sommeren 2013.

- Det er klart, når det pludseligt bliver eksponeret, at der er krise, så er det også noget, gæsterne har tænkt over.

Folk troede i begyndelsen af Brdr. Price boede sammen. (Foto: Polfoto) Kendte Brdr Price: Folk troede at vi boede sammen

Egenkapital i minus

De to bedrageridømte skylder nu restauranten omkring en halv million kroner i følge Mads Bøttger.

- Den betaler de stadig af på, siger Mads Bøttger.

Sagen har også kostet dyrt i forhold til Tivoli-restaurantens samlede formue. Egenkapitalen er således på minus 2,1 millioner.

I Rosenborggade-restauranten er den dog på plus 3,2 millioner, hvorfor der stadig er lidt at tage af.

Se også: Price-brødrene åbner ny restaurant

TV2-profil ny i bestyrelsen

Selvom Adam og James Price udover at lægge navn til de to restauranter også smider penge i dem, så er de begge ikke længere involveret i bestyrelsesarbejdet.

I slutningen af 2014 udtrådte de således begge som medlemmer, fremgår det af data fra Erhvervstyrelsen.

Ind er i stedet kommet Anders Fogh Rasmussens tidligere spindoktor og nuværende politisk kommentator for TV2, Michael Kristiansen.

- Vi har valgt at have en ekstern professionel bestyrelse i stedet for. Jeg kommer også til at træde ud af bestyrelsen - det har bare ikke været muligt endnu. Vi ønsker simpelthen at have en bestyrelse, hvor der ikke sidder ejere i, siger Mads Bøttger.

På den måde vil der ikke være en masse følelser involveret.

- De (den nye bestyrelse red.) kan forretningsudvikle uden at sidde med de følelser, der er forbundet med, at det er ens gamle familienavn, og at man har aktier i selskabet osv., siger han.

Adam og James Price vil dog stadig være involveret i restauranterne - bare på et mere uformelt plan.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere