Kræft-vaccine floppede: Nu vil dansk rigmand kurere aids

Pandora-rigmanden Rene Sindlev skifter strategi og navn for sit biotekselskab Dandrit

Rene Sindlev, der har tjent en formue på smykkefirmaet Pandora, er hovedaktionær i det kriseramte biotekfirma Dandritt. Foto: Handout
Rene Sindlev, der har tjent en formue på smykkefirmaet Pandora, er hovedaktionær i det kriseramte biotekfirma Dandritt. Foto: Handout

Så er der igen nyt om biotekselskabet Dandrit, der har været involveret i et hav af kuriøse og kontroversielle sager det seneste år.

Pandora-milliardæren René Sindlev forsøger således at genoplive firmaet med ny strategi og nyt navn, skriver Børsen.

Enochian skal det hedde, og målet er at finde en kur mod hiv, efter det oprindelige produkt - en kræft-vaccine - floppede og fik økonomien helt i bund.

- Jeg havde en investering, der ikke var særligt interessant, så derfor måtte jeg finde nogle alternativer til, hvordan jeg kunne undgå at tabe mine penge, siger han til Børsen.

Selve kræftvaccinen, som der ellers var blevet arbejdet på i flere år, kunne end ikke 'foræres væk' og derfor fik han i stedet kontakt til forskeren Serhat Gümrükcü, som ifølge Sindlev har opfundet en kur mod aids og hiv. Planen er, at det skal på markedet inden for tre til fire år.

Men spørger man professor på Københavns Universitet, Jens Lundgren, så vil han se det, før han tror på det.

- Vi har prøvet i 30 år at finde en vaccine, der virker, og det er ikke lykkedes endnu. Der er mange, der har sagt det gennem årene, men det har altid vist sig at være forkert, siger han til Børsen.

Mads Mikkelsen investor
Dandrit har siden foråret sidste år været igennem en hektisk periode. Selskabet kom i sær i vælten, da selskabets administrerende direktør Eric Leire blev bortvist for 'illoyal adfærd', og til at erstatte ham blev den kendte fodbold-rigmand Aldo Petersen midlertidigt indsat.

Blandt investorerne er der flere kendisser. Blandt andet Karsten Ree og Mads Mikkelsen.

Dandritt blev børsnoteret i USA i 2014, og bag den børsintroduktion stod Aldo Petersen og Ole Abildgaard, mens Mark Szigethy også havde en rolle. De er alle kendt fra den såkaldte milliardærklub, som opstod i 00'erne før finanskrisen, og som Erik Damgaard og Peter Forchammer desuden var en del af.

24 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere