Kunder vrede over corona-gebyr hos tandlæge-kæde: - Det er frækt

Flere kunder raser over, at den landsdækkende tandlæge-kæde Colosseum tager trecifret ekstragebyr under coronakrisen

Foto: ritzau scanpix/Nikolaj Svennevig
Foto: ritzau scanpix/Nikolaj Svennevig

Sundhedsstyrelsens skærpede krav til værnemidler mod coronasmitte medfører tilsyneladende store ekstraregninger for landets tandklinikker. Det skriver A4 Arbejdsliv.

A4 Arbejdsliv beskrev i sidste uge, hvordan en række tandlægeklinikker landet over har valgt at indføre gebyrer på mellem 45 og 90 kroner for at dække udgifterne til mundbind, plastikitler og visirer, som de ansatte skal bære for at opfylde myndighedernes retninglinjer. 

Hos den landsdækkende tandlægeklinik Colosseum Tandlægerne har man dog valgt at skrue gebyret op til 175 kroner, og det bliver mødt med vrede og forundring fra flere af kædens kunder. 

- Jeg synes, det er frækt at tørre regningen af på kunderne på den måde. Deres priser er i forvejen tårnhøje. Det er fornuftigt, at tandlægerne bruger værnemidler, men her virker det jo næsten som om, at de tjener på det, fortæller 54-årige Britta Stokholm Martinussen til A4 Arbejdsliv. 

Hun blev opkrævet ekstra-gebyret på 175 kroner, da hun i april besøgte Colosseum-tandlægernes afdeling i Herlev for at få repareret en tand, der skulle behandles akut. 

- Jeg sagde til personalet, at det var alt for højt et gebyr. Men de fortalte mig, at det var bestemt oppefra, og at der ikke var noget, de kunne gøre, siger Britta Stokholm Martinussen. 

Udover gebyret på 175 kroner blev Britta Stokholm opkrævet et ekstragebyr på 475 kroner, som hun endnu ikke har fået en forklaring på. 

A4 Arbejdsliv er blevet kontaktet af en række Colosseum-kunder, der alle er blevet mødt med ekstra-gebyret på 175 kroner. 

37-årige Kristina Culum stiftede bekendtskab med corona-gebyret, da hun i starten af april knækkede en tand og måtte haste til tandlægen. 

- Jeg synes, at 175 kroner er opskruet og for meget. Særligt når jeg hører, at andre tandlæger kun tager et gebyr på en halvtredser, siger Kristina Culum. 

Ifølge Jens Mondrup, administrerende direktør hos Colosseum Tandlægerne, betyder stigende priser og stor efterspørgsel på værnemidler, at kæden er tvunget til at tage et ekstra hygiejne-gebyr på 175 kroner.

 - Vi vil meget gerne leve op til myndighedernes retningslinjer, men det medfører en række ekstra omkostninger for os, som vi skal have dækket, og derfor er vi blevet nødt til at indføre det her gebyr, siger Jens Mondrup til A4 Arbejdsliv.

- Det kan dårligt dække de udgifter og det besvær, vi har med at skaffe mundbind, kitler, visirer, og alt det andet, vi skal bruge. Men det er det beløb, som vi synes, at vi kunne være bekendt at tage, og det er på niveau med andre klinikker, som vi har undersøgt, tilføjer direktøren. 

220 kommentarer
Vis kommentarer