Lakridskonges fejl koster 27 millioner

En fejl i regnskabet for 2018 betyder, at et underskud på 33 millioner kroner er blevet til 60 millioner kroner

Johan Bülow er blevet mangemillionær på sit lakridsimperium. Foto: Brian Karmark
Johan Bülow er blevet mangemillionær på sit lakridsimperium. Foto: Brian Karmark

Da den succesfulde lakridsiværksætter Johan Bülow sidste år præsenterede 2018-regnskabet for sit private holdingselskab Johan Bülow Holding Aps, var det første gang nogensinde, at der var røde tal på bundlinjen.

Underskuddet lød på 33 millioner kroner, men nu viser det sig, at beløbet faktisk var næsten dobbelt så stort.

En fejl begået i regnskabet betyder således, at underskuddet i virkeligheden var på 60 millioner kroner og dermed 27 millioner kroner større. Det fremgår af det spritnye regnskab for 2019, hvor den 'væsentlige fejl' beskrives.

Fejlen er først blevet konstateret i 2019 og vedrører Johan Bülows finansielle omkostninger. Helt konkret har man ikke fået de kurstab, som man blev ramt af i 2018, med i regnskabet.

'Den manglende udgiftsførsel af realiseret- og urealiseret kurstab påvirker virksomhedens finansielle omkostninger og andre værdipapirer og kapitalandele i 2018, der er indregnet med for lave beløb, og årsregnskabet for 2018 gav således ikke et retvisende billede,' fremgår det af regnskabet.

'Ja, det er korrekt, at det blev noteret i 2018-regnskabet i mit private holding selskab. Det er vigtigt for mig at understrege at den ærlige fejl ikke havde nogen økonomisk gavn for hverken mig eller nogen andre,' skriver Johan Bülow i en mail til Ekstra Bladet.

Kæmpe formue
Underskuddet har dog været en enlig svale, da der igen i 2019 kom sorte tal på bundlinjen. 22,6 millioner kroner lød overskuddet på, og egenkapitalen bugner da også med 474 millioner kroner.

Formuen på knap en halv milliard kroner blev i høj grad grundlagt i 2016, da Johan Bülow solgte 75 procent af sit lakridslivsværk til den svenske kapitalfond Valedo Partners.

Johan Bülow ejer stadig de resterende aktier og er i dag kreativ direktør i virksomheden.

120 kommentarer
Vis kommentarer