Lars Seier forlader livsværket

Den kendte finansmand Lars Seier har sagt ja til at sælge sin andel af Saxo Bank til kinesiske Geely Group

Lars Seier Christensen. Foto: Polfoto/Finn Frandsen
Lars Seier Christensen. Foto: Polfoto/Finn Frandsen

Lars Seier har solgt hele sin ejerandel i Saxo Bank til Geely Group, der blandt andet ejer Volvo. Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Den kendte finansmand var med til at stifte Saxo Bank og ejer 25,71 procent af selskabet.

- Jeg er utrolig stolt af Saxo Bank og bankens helt unikke og stærke position i den finansielle sektor. Jeg vil gerne sige dybtfølt tak til de mange dygtige medarbejdere i Saxo Bank og min partner, Kim Fournais, for denne snart 25 år lange rejse, skriver Lars Seier i pressemeddelelsen.

Geely Group er et kinesisk konglomerat, der er stort inden for investering og ikke mindst bilbranchen, hvor selskabet ejer Volvo. Ifølge pressemeddelelsen omsætter Geely Group for 26 milliarder dollar årligt, svarende til 196 millarder kroner.

- Vi ser frem til at indgå partnerskab med Saxo Bank og ekspandere Geely Groups aktiviteter i den finansielle sektor.

- Vi forventer at skabe synergier i udviklingen af finansielle services både indenfor Geely-gruppen og til det bredere kinesiske marked, skriver finansdirektør i Geely Group Daniel Donghui Li i meddelelsen.

Direktør fortsætter
Lars Seier stiftede Saxo Bank sammen med Kim Fournais i 1992, og Kim Fournais fortsætter som direktør og del af bankens ejerkreds med 25,7 procent af aktierne.

- Jeg ser frem til at tage Saxo Bank til nye højder med medarbejdere og aktionærer, og med Geely som partner har vi et endnu stærkere fundament for at kapitalisere på de mange globale muligheder og ikke mindst de kinesiske og asiatiske vækstmarkeder, skriver Kim Fournais i meddelelsen.

Lars Seier var frem til 2015 administrerende direktør i Saxo Bank. Han er dog nu hovedsageligt en stor investorer i flere selskaber under hans firma Seier Capital.

Det gav i 2015, det seneste offentliggjorte regnskab, et overskud på 163 millioner kroner og samlede aktiver for 2,9 milliarder kroner uden nævneværdige lån.

Seier Capital har betydelige ejerandele i blandt andet Netavisen 180 grader, burgerkæden JuicyB, smykkefirmaet Endless, D'Angleterre og Geranium.

Portræt af Lars Seier Christensen: Fra Viborg til Londons finansverden

I lang tid har Saxo Bank og Lars Seier Christensen næsten været synonymer. Fredag er det fortid, efter banken oplyser, at rigmanden sælger sin ejerandel.

Den 54-årige bankmand med bopæl i Schweiz har ganske vist skabt sig et navn og en formue i den finansielle sektor, men hans virkefelt spænder langt bredere end det.

Som barn i Viborg boede han sammen med sin fraskilte far, hvor interesserne var lektierne, arkæologi og fodbold.

Lars Seier Christensens far døde, da sønnen blot var 15 år, og han flyttede til København - hjem til sin mor og lillebror.

Efter gymnasiet i 1981 valgte han at droppe Danmark og smutte til Costa del Sol, hvor en konservativ ungdomsven lokkede med en andel i en bar.

Fem år senere vendte han snuden hjem, men kun for en kort bemærkning. I 1988 trak udlandet igen, og denne gang var det Londons finansielle verden.

Som autodidakt børsmægler arbejdede han her og i Berlin i nogle år, inden han sammen med Kim Fournais stiftede vekselerfirmaet Midas.

Det blev startskuddet til onlinebanken Saxo Bank og de mange, mange penge, som Lars Seier Christensen kom til at tjene.

Men også politik fylder en stor del i hans hjerte, der banker for lavere skatter, begrænset indblanding fra staten og for at fremme den individuelle frihed.

Alt det har han fundet i Liberal Alliance, som han har støttet med både penge og medlemskab.

Også på sportens scene har Lars Seier Christensen fået indflydelse i kraft af sin pengetank. Her han han været sponsoren bag blandt andet Bjarne Riis' daværende cykelhold med navn efter banken.

Holdet gled senere både Seier og Riis af hænde, men de to er igen i gang med et mindre hold, Team Veloconcept, der i første omgang optræder i sportens anden række.

Også ishockey-sporten har set noget til Lars Seier Christensens sponsorkroner. Med en investering i Rungsted Ishockey blev Rungsted Seier Capitals født.

Han er derudover medejer af den trestjernede Michelin-restaurant Geranium.

109 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere