Lego-ejer taber millioner på gods

Kjeld Kirk Kristiansen mister endnu engang millioner på Schelenborg Gods

Schelenborg Gods ligger ved Martofte på Fyn. Foto: All Over
Schelenborg Gods ligger ved Martofte på Fyn. Foto: All Over

Det er ikke altid en god forretning at være godsejer.

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, mister mange af de største og kendte godsejere i Danmark hvert år millioner på deres prægtige ejendomme, og en af dem er Lego-ejeren Kjeld Kirk Kristiansen.

I det spritnye regnskab for hans Schelenborg Gods, der ligger på Fyn, bliver der således fremvist et minus på 3,3 millioner kroner, hvilket er to millioner dårligere end forrige år.

Men da Kirk Kristiansen-familien jo som bekendt er Danmarks rigeste, er underskuddet naturligvis peanuts. Egenkapitalen bugner også med 283 millioner kroner.

Forfatter Søren Jakobsen, der står bag flere bøger om overklassen, har da også tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at et minus på gods-kontoen ret beset er ligegyldigt for dem.  

Lego-familien samlet. Fra Venstre
Lego-familien samlet. Fra Venstre
 

Børnene taber også
- Hele konjukturforløbet går imod landbruget. Og det presser selvfølgelig hele den gamle gruppe af godsejere. Ikke pengemændene som Lego-familien eller Holch Povlsen-familien. De er ligeglade, om de skal lægge nogle millioner i kassen hvert år - det rager dem en pind, har han tidligere sagt.

Selvom Kjeld Kirk Kristiansen taber penge på sit gods, så er det dog ikke i samme størrelsesorden som hans børn Agnete Kirk Thinggaard og Sofie Kirk Kristiansen. Til sammen tabte de 58 millioner kroner på henholdsvis Julianelyst og Klelund i det seneste regnskabsår.

Se også: Rigmænd køber de adelige ud af godser: Derfor gør de det

Glade for heste
Udover godser er Lego-familien i øvrigt kendt for at være glade for heste, hvilket samtidig også er en dyr fornøjelse for dem.

Et nyt regnskab for hestestutteriet Blue Hors, som Kjeld Kirk Kristiansen ejer, viser eksempelvis et nyt underskud i rækken på 29,5 millioner kroner. Det får det samlede underskud for de seneste fire år op på 180 millioner kroner.

Se også: Fem luksus-godser til salg – sådan ser der ud indenfor

Se også: DR-godsejer overtog historisk gods: - Det er en barsk tid

45 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere