Medie: Gigant vil overtage Spies

Spies, Ving og Tjæreborg kan være på vej over i kapitalfonden Tritons ejerskab, skriver Sky News

Kapitalfonden Triton kan komme i spil til at købe Spies, efter moderselskabet Thomas Cook gik konkurs i september. Efter konkursen var Thomas Cooks direktør ud og undskylde. Video: Reuters via Ritzau Scanpix.

Den britiske kapitalfond Triton forsøger ifølge Sky News' kilder at gøre et nyt forsøg på hente tre skandinaviske rejseselskaber, herunder danske Spies, ud af ruinerne fra den kollapsede fly- og rejsegigant Thomas Cook.

Det fortæller anonyme kilder til det britiske medie.

Britiske Thomas Cook måtte i september opgive at redde stumperne og søge om likvidation - en proces, hvor et selskab, der lukker, sælger alle sine forskellige aktiver for at rejse penge til at betale koncernens kreditorer.

Det har sendt Thomas Cooks afdelinger i forskellige europæiske lande ud i en vild kamp for at finde en fremtid på egen hånd.

I Holland blev afdelingen hurtigt insolvent og opgav, mens den franske afdeling i starten af oktober blev sat under administration.

I Tyskland har delstaten Hesse og den føderale regering fået lov af EU til at låne 380 millioner euro - svarende til 2,8 milliarder kroner - til luftfartsselskabet Condor.

Håbet er, at det kan få tilstrækkelig luft under vingerne til at overleve på egne ben.

Ifølge Sky News er Triton i fremskredne forhandlinger om at overtage de tre skandinaviske rejseselskaber Spies, Ving og Tjæreborg med de tre selskabers cirka 5000 ansatte.

68 kommentarer
Vis kommentarer