Medie: Lyngby-ejer presset efter voldsomt underskud

Hellerup Finans er nødt til at finde et stort millionbeløb, efter en ny revision har afsløret stort underskud.

Lyngby Boldklub er i fin sportslig form og kan efter et solidt forår se frem til at spille i Superligaen. Men klubbens ejer, Hellerup Finans, har haft et anderledes skidt forår. Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

Efter en større skandale i starten af året trak Hellerup Finans' revisionsselskab, BDO, sig. Revisionsselskabet EY tog over og gennemgik Hellerup Finans' regnskab.

Det har betydet, at i stedet for at kunne fremvise et overskud på 25 millioner kroner sidste år er regnskabet rettet til, at Hellerup Finans har givet et underskud på 40 millioner kroner og mistet store dele af sin egenkapital.

- Det er helt, helt usædvanligt og en stor fed rød advarselslampe, der blinker, alt hvad den kan, siger direktør i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, til Finans.

Underskuddet har betydet, at Hellerup Finans har startet et udbud af aktier og obligationer for over 50 millioner kroner for at rejse penge. Det løber til udgangen af året. Hvis det slår fejl, må der frasalg til.

Hellerup Finans fortæller til Jyllands-Posten, at man ikke mener, der er noget at bekymre sig over.

- Vi har for længst nået de mål, vi satte os og rejst den kapital, som vi ønskede. Vi er langt over minimumstegningen og har derfor absolut ingen likviditetsproblemer, skriver administrerende direktør Jesper Gotfredsen til Finans, men vil ikke svare på, hvor mange penge, der er rejst.

Hellerup Finans har det seneste halve år fået stor kritik for sin forretningsmodel, hvor selskabet overtager selskaber billigt og sælger aktier i dem videre til en højere værdi, end de er købt til. Dermed kan de bogføre indtægter fra værdistigningen.

Det er sket ved at ændre regnskabsprincipper efter overtagelsen af selskaber. Opskrivningen af værdierne er sket med blåstempling fra revisionsfirmaet BDO.

Da det kom frem, trak BDO sig som revisor for Hellerup Finans og afskedigede den revisor, der havde arbejdet for dem.

I januar blev Hellerup Finans politianmeldt af Finanstilsynet for at have brudt reglerne for salg af aktier.

Hellerup Finans købte sent i 2014 aktiemajoriteten i Lyngby Boldklub. Lyngby Boldklub arbejder på at rejse 37 millioner kroner ved salg af aktier i klubben. Hellerup Finans står bag kapitalrejsningen.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere