Millionerne fosser ud: Jensens Bøfhus' hovedsæde sat til salg

Ejendomsmæglerfirma vil sælge Jensens Bøfhus' hovedsæde i Odense

Colliers har sat den ejendom, som Jensens Bøfhus bruger som hovedsæde, til salg. Bøfhuset skal nu være lejer i sit eget hovedsæde gennem en 10-årig såkaldt lease-back-aftale. Det skriver TV 2 Fyn.

Ejendommen er sat til salg for 23,3 millioner kroner, og har tidligere været hjemsted for Restaurant Skoven. Salget skal være med til at vende Jensens Bøfhus' nedtur de seneste år. Den har blandt andet også betydet flere andre ejendomssalg heriblandt en jagtejendom på Fyn.

- Det sker for at styrke kerneforretningen som bøfhus og forbedre likviditeten i den turnaround, som kæden er på vej igennem, siger presseansvarlige Peter Arnfeldt til TV 2/Fyn.

Lease-back aftale

Den leasede ejendom sælges altså til udlejer, der med det sasmme leaser det tilbage til den tidligere ejer. Gennem salget opnår den tidligere ejer den finansiering, der kommer til udbetaling ved købesummen for det leasede med fradrag af udlejerens udgifter, forrentning mv.

Millionerne fosser ud
Jensens Bøfhus har de seneste tre år tabt 117 millioner kroner. I november 2017 tog man konsekvensen og lukkede en række restauranter. Samtidig valgte ledelsen at begynde at sælge ud af kunstværker.

- Vi kigger på alle vores aktiver lige nu. Især dem, der ikke tilfører værdi til vores kerneforretning, sagde den nytiltrådte topchef, Dorte Gleie, til Børsen.

Palle Skov måtte i november også sælge ud af kunstsamlingen.  (Foto: Nils Lund Pedersen)
Palle Skov måtte i november også sælge ud af kunstsamlingen. (Foto: Nils Lund Pedersen)

Kunstsamlingen er en af Danmarks største og tæller blandt andre Michael Kvium, Damien Hirst og Morten Scheide.

251 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere