Møbelgiganter bliver slået sammen: 47 fyres

To af Lars Larsens møbelkæder bliver til én

Ilva og Idemøbler kommer fremover til at høre sammen under et brand, selvom de stadig har hvert deres navn. Arkivfoto: Ole Lind
Ilva og Idemøbler kommer fremover til at høre sammen under et brand, selvom de stadig har hvert deres navn. Arkivfoto: Ole Lind

De to møbelkæder Ilva og Idemøbler skal fremover hænge endnu tættere sammen.

Kæderne bliver nemlig slået sammen, om end de fysiske butikker stadig beholder hvert deres navn.

Det meddeler kæderne i en pressemeddelelse.

De to kæder hører nemlig begge under IDdesign, der er ejet af Jysk-milliardæren Lars Larsen, og her har man nu lanceret en ny strategi for at styrke virksomheden.

Sammenlægningen betyder, at 47 personer mister deres arbejde i IDdesign. De vil nu enten blive afskediget eller tilbudt arbejde andetsteds i Lars Larsen Group.

- Det er jeg selvfølgelig utrolig ked af. Men med forventning om, at det netop overståede regnskabsår ender med et underskud på omkring 100 millioner kroner, har jeg måttet træffe nogle nødvendige beslutninger. Til gengæld har vi her en fordel af at være en del af Lars Larsen Group, og jeg håber, at vi kan tilbyde mange af de afskedigede medarbejdere en stilling i et af de øvrige selskaber indenfor gruppen, siger Rami Jensen, der er administrerende direktør i IDdesign, i pressemeddelelsen.

To butikker lukker
Af pressemeddelelsen fremgår det, at beslutningen om at lægge kæderne sammen sker som reaktion på, at IDdesign i flere år har haft underskud.

Sammenlægningen af de to kæder betyder, at blandt andet marketing, koncept og butiksdrift bliver lagt sammen. Førhen havde de to kæder hver deres afdeling.

Ud over den administrative sammenlægning, bliver to fysiske butikker også lukket.

Det omfatter Idemøbler i henholdsvis Brørup og Ribe. De 15 medarbejdere, der bliver berørt der, vil alle blive tilbudt en ny stilling i Lars Larsen Group.

Én tilbudsavis
Kunder vil fremover opleve, at man kun får én samlet tilbudsavis i postkassen i stedet for en for hver kæde. Men butikkerne beholder altså deres navne.

- Det skyldes, at selv om man fremover kan bestille ud fra det samme sortiment i begge kæder, er Ilva-butikkerne større, og derfor kan man som kunde se flere af de møbler, vi har i sortimentet og hente mere inspiration. Derfor mener vi, at det er en god vejledning til kunderne, fortsat at skilte med henholdsvis Ilva og Idemøbler, siger Rami Jensen.

Sidst IDdesign havde et regnskab med et positivt resultat, var i regnskabsåret 2013/14, hvor man endte med et overskud på godt 40 millioner kroner. Siden er det blevet til underskud på 125,5 millioner i 14/15, 152 millioner i 15/16 og 43,5 millioner i 16/17. Igen i år havde man altså igen ventet et kæmpeunderskud, hvorfor man besluttede, at tiden var inde til en større ændring.

68 kommentarer
Vis kommentarer