Nordea politianmeldt for hvidvaskning af penge

Oven på en undersøgelse har Finanstilsynet politianmeldt Nordea for brud på loven om hvidvaskning af penge

Finanstilsynet har politianmeldt Nordea for overtrædelse af loven om hvidvaskning af penge. Det skriver Nordea via fondsbørsen.

Politianmeldelsen kommer efter en undersøgelse i juni 2015, hvor Nordeas danske afdeling blev undersøgt for, om den overholdt reglerne.

- Undersøgelsen har givet anledning til en række påbud, og derudover har Finanstilsynet politianmeldt banken for overtrædelse af hvidvaskloven, skriver Nordea.

Finanstilsynet skriver i meddelelsen, at Nordea beskæftiger sig med områder, der er forbundet med "høj risiko for hvidvask og finansiering af terrorisme".

- Det er Finanstilsynets vurdering, at bankens iboende risiko for at blive misbrugt til hvidvask eller finansiering af terrorisme er høj, vurderet i forhold til gennemsnittet af finansielle virksomheder i Danmark.

- Det er på baggrund af nærværende inspektion Finanstilsynets vurdering, at banken på mange væsentlige områder har betydelige udfordringer og ikke kan anses at opfylde kravene i hvidvaskloven, skriver Finanstilsynet.

Nordea skriver sin meddelelse, at man ikke kan acceptere mangler på området, når det kommer til at overholde reglerne.

- Vi er bekendt med manglerne på hvidvaskområdet, og vi har i tæt dialog med myndighederne taget de fornødne skridt i den handlingsplan, vi lancerede sidste forår.

- Vi arbejder målrettet på at afhjælpe alle potentielle mangler, skriver Nordeas øverste direktør, Casper von Koskull, i meddelelsen.

Finanstilsynet anerkender i sin besked, at Nordea arbejder med at få styr på butikken.

- Dette ændrer dog ikke ved, at Finanstilsynets samlede vurdering af bankens foranstaltninger til bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering er, at den fornødne risikostyring ikke er til stede, ligesom håndteringen af hvidvaskområdet ikke er tilstrækkeligt ledelsesmæssigt forankret i banken, skriver tilsynet.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere