Norwegian-aktie oplever dramatisk tab af flyvehøjde

Droppet af en bejler og med røde tal er Norwegians aktie tirsdag morgen faldet

Arkivfoto: Per Rasmussen
Arkivfoto: Per Rasmussen

Det norske luftfartsselskab Norwegian oplever nogle turbulente dage, der betyder, at selskabets aktiekurs tirsdag morgen falder og styrtbløder værdi.

I sidste uge solgte spansk-britiske IAG, der ejer det britiske luftfartsselskab British Airways, sin aktieandel og trak sit forsøg på at overtage Norwegian.

Det fik Norwegian-aktien til at tabe 21,5 procent på dagen.

Før handlen tirsdag annoncerede Norwegian, at man i stedet ville udstede nye aktier for tre milliarder norske kroner i en fuldt garanteret fortegningsemission.

I forbindelse med meddelelsen om de nye aktier, kom Norwegian også med foreløbige regnskabstal. De viser, at Norwegian taber milliarder af norske kroner på driften.

Samtidig er selskabets egenkapital nede på 1,7 milliarder norske kroner. Ifølge Dagens Nyheter er der knyttet et vilkår til selskabets obligationsgæld om, at egenkapitalen skal være på mindst 1,5 milliarder norske kroner.

Nyheden fik en hård landing på aktiemarkedet, hvor Norwegian åbnede med at tabe 30 procent i markedsværdi. Ifølge Dagens Nyheter Investor har kursen efter en time rettet sig en del op, og faldet er halveret.

Dermed har tabet i markedsværdi så at sige spist omkring en tredjedel af den kapitaludvidelse, som de nye aktier skulle give, skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en skriftlig kommentar.

- Norwegian er presset, skriver han og advarer mod fristelsen til at stige på, mens kursen falder.

- Private investorer bør være klar over, at risikoen er meget stor.

36 kommentarer
Vis kommentarer