Novos nye fedmemedicin godkendt til salg i Europa

Novo Nordisk forventer at kunne sælge den nye fedmemidicin i løbet af to til tre måneder i Europa

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk fik torsdag godkendt lægemidlet Saxenda, der kan bruges i behandlingen af svær overvægt og fedme.

Novo Nordisk skriver i en fondsbørsmeddelelse, at man forventer at kunne lancere produktet inden for to til tre måneder i flere europæiske markeder.

Det er Udvalget for Humanmedicinske Lægemidler (CHMP) under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), der har udtalt sig positivt om vægttabsmidlet.

- Mange svært overvægtige har komplikationer. Saxenda har potentiale til at hjælpe nogle af disse mennesker med at opnå og fastholde et klinisk signifikant vægttab og

forbedre deres vægtrelaterede komplikationer, siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, i meddelelsen.

- Den positive udtalelse fra den europæiske ekspertkomité er en vigtig milepæl i registreringsprocessen for Saxenda.

Målgruppen for Saxenda er ifølge Novo Nordisk svært overvægtige og fede med et BMI på over 27, som typisk vil have følgetilstande eller komplikationer af deres overvægt.

I en omfattende undersøgelse har 5000 personer testet medicinen.

Novo Nordisk fik i december 2014 en længe ventet godkendelse på fedmemedicinen i USA.

Hvis alt går efter planen for Novo Nordisk, vil de første danske patienter kunne få en sprøjte med Saxenda i løbet af 2015.

Flere fedmeforskere har tidligere advaret om, at Saxenda ikke er en mirakelkur, der får kiloene til at rasle af.

Den globale stigning i forekomsten af fedme er en trussel mod folkesundheden med betydelig indvirkning på sundhedsudgifterne. I EU er cirka 10 til 30 procent af den voksne befolkning svært overvægtige.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere