Novozymes fyrer 200 medarbejdere

Enzymgiganten Novozymes oplyser, at man nedlægger 198 stillinger

Novozymes tjener fortsat penge og øger også sin omsætning fra år til år, men væksten er dalende.

I forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for 2016 meddeler enzymvirksomheden derfor, at man nedlægger 198 stillinger.

- Divisionerne har gennemgået deres strategi og indført markante ændringer med henblik på at sætte skub i væksten, blandt andet ved at flytte ressourcer til de nye vækstmarkeder.

- Som følge heraf ser vi os desværre nødsaget til at nedlægge 198 stillinger med henblik på at kunne investere i markedsmuligheder både i 2017 og 2018, skriver administrerende direktør Peder Holk Nielsen i en pressemeddelelse.

Fyringer i dag og i morgen
Afskedigelserne vil ske fra 18. - 19. januar og 62 af de nedlagte stillinger vil være danske.

Regnskabet for 2016 viser helt specifikt en omsætningsfremgang på én procent sammenholdt med 2015. Årets resultat steg 8 procent til godt 3,05 milliarder kroner.

Og selv om Novozymes forventer en salgsvækst på mellem 3 og 6 procent i år, så regner selskabet altså ikke med, at årsresultatet stiger i samme grad.

Forventningen til væksten i årets resultat ligger på beskedne 2 til 5 procent, hvilket er noget af en ændring i forhold til tidligere tiders ambitiøse udmeldinger.

Ny formand
Novozymes havde også et svært år på aktiemarkedet sidste år. Efter nogle gevaldige opture måtte man i 2016 sande, at investorerne forventede mere. Det betød, at Novozymes sammen med Novo Nordisk var de to C-20-selskaber, der oplevede den største nedgang. 26 procent faldt kursen. 

Bestyrelsesformand Henrik Gürtler har efter 17 år i stolen i øvrigt besluttet sig for ikke at genopstille ved den kommende generalforsamling.

Bestyrelsen peger på den tidligere koncernchef for Carlsberg Jørgen Buhl Rasmussen som ny bestyrelsesformand.

107 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere