Pandora laver kæmpeinvestering i Tyskland

Pandora går nu for alvor efter at få tyske kunder i butikken. Selskabet overtager 78 butikker i Tyskland

Arkivfoto: Linda Johansen
Arkivfoto: Linda Johansen

Smykkeselskabet Pandora opruster i Tyskland og overtager 78 butikker syd for grænsen. Samlet vil investeringen lande på 370 millioner kroner, oplyser selskabet til fondsbørsen.

Pandora har i forvejen 61 egne butikker i det tyske ud af samlet 83 butikker. Og det er værd at satse på de tyske kunder, for Tyskland er blandt de største smykkemarkeder i Europa med en værdi sidste år på 29 milliarder kroner, oplyser Pandora.

- Vi har nøje kortlagt det tyske marked i forhold til, hvordan det ideelle netværk af konceptbutikker bør se ud i Tyskland, siger administrerende direktør i Pandora Allan Leighton i fondsbørsmeddelelsen.

- Med denne aftale har vi nu med et enkelt vigtigt strategisk tiltag fået øjeblikkelig adgang til en stor andel af de ønskede placeringer, siger han.

De nye butikker overtages fra 31. januar 2015 fra selskabet DHG GmbH, der i øjeblikket har lejet butikkerne ud til Biba, som sælger tøj til kvinder.

Ifølge Pandora passer de nye butikslejemål ind i selskabets eksisterende strategi for udvidelsen af netværket af konceptbutikker i Tyskland.

- Dette bliver et vigtigt strategisk skridt for Pandora i Tyskland, som vil accelerere vores strategi på dette marked, siger Niels Møller, der er chef for Pandora Central Western Europe.

Samlet kommer smykkeselskabet til at bruge 370 millioner kroner på de nye Pandora-ejede butikker, omkostninger i overgangsperioden samt øvrige omkostninger forbundet med overtagelsen.

Størstedelen af beløbet går til anlægsinvesteringer og varelager. Beløbet vil blive brugt i løbet af 2015.

Pandora sælger smykker i mere end 80 lande fordelt på seks kontinenter. Samlet beskæftiger selskabet på verdensplan over 11.000 medarbejdere, hvoraf de 7800 arbejder i Gemopolis i Thailand, hvor virksomheden fremstiller sine smykker.

Selskabets omsætning nåede i 2013 op på ni milliarder kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere