Pilotstrejke rammer Norwegian-passagerer igen fredag

Næsten alle indenrigsflyvninger i Skandinavien er aflyst fredag, oplyser Norwegian i en meddelelse

Norwegian lægger op til, at de faglige forhandlinger nu skal foregå i de enkelte lande og ikke kollektivt for hele Skandinavien. (Foto: Pr-foto: Norwegian)
Norwegian lægger op til, at de faglige forhandlinger nu skal foregå i de enkelte lande og ikke kollektivt for hele Skandinavien. (Foto: Pr-foto: Norwegian)

Der er ikke fundet en løsning på konflikten mellem de stridende parter, og derfor vil pilotstrejken også ramme Norwegians passagerer fredag.

Det oplyser flyselskabet i en meddelelse torsdag aften.

Omkring 35.000 passagerer vil blive berørt, samtidig med at næsten alle indenrigsflyvninger i Norge, Danmark og Sverige er aflyst.

- De fleste afgange mellem de skandinaviske hovedstæder er også aflyst, lyder det i meddelelsen.

Ruter mellem Skandinavien/England og USA samt Skandinavien og Asien vil afgå som normalt.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at den øvrige Europa-trafik kommer til at afgå som normalt, skriver Norwegian.

Dermed bliver det ottende dag i streg, at flyselskabets skandinaviske piloter strejker.

- Norwegian beklager på det stærkeste over for alle rejsende, som bliver berørt af aflysninger.

- Vi vil stadig gøre alt, vi kan, for at vores passagerer skal blive så lidt berørt som muligt, lyder det fra selskabet.

Siden weekenden har Norwegian-ledelsen forsøgt at finde en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat i en fastlåst strid om piloternes ansættelsesforhold.

Parterne er dog ikke fået frem til en fælles løsning. Det har torsdag resulteret i, at Norwegians norske datterselskab rykker rundt på strukturen som svar på konflikten med piloterne.

Norwegian Air Norway, som datterselskabet hedder, vil etablere nye datterselskaber for sine piloter i henholdsvis Norge, Sverige og Danmark.

Alle de ansatte i de tre lande bliver overført til de nye selskaber med de hidtidige takstaftaler, arbejdsforhold, goder og strejkerettigheder, lyder det fra flyselskabet.

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere