Populær restaurant genopstår efter brand og konkurs

Den populære frokostrestaurant Palægade genopstår

Københavns mest populære frokostrestaurant, Palægade, genopstår efter at være begæret konkurs efter en brand i marts.

Det skriver Berlingske.

Restauranten er blevet opkøbt af de gamle ejere, Formel B Gruppen, der har fundet en investor, som får en tredjedel i ejerandel.

Overtagelsen sker uden de tidligere værter Simon Olesen og Rasmus Amdi Larsen samt smørrebrødsjomfru Karina Pedersen. De tre vil i stedet åbne et mindre sted sammen.

Brændte ned
Palægade blev begæret konkurs efter den brand, der ramte smørrebrøds-restauranten 11. marts. Branden var så voldsom, at restauranten blev nødt til at lukke, og siden har den været tvangslukket på grund af coronasituationen.

Tjenerne havde brugt en klud med linolie til restaurantens borde, men var ikke opmærksomme på, at en klud fyldt med linolie er selvantændelig og derfor skal brændes eller placeres i en lufttæt æske, når den har været brugt.

Klokken 01.15 blev Formel B-ejer Simon Olesen ringet op af brandvæsenet, der var i fuld gang med at slukke branden i hans restaurant.

Tabte 10 millioner
I forsikringsselskabets øjne var branden selvforskyldt, og den udløste derfor ikke erstatning. Trods en hård juridisk kamp måtte ejerne af Palægade indse, at forsikringsselskabet ikke ville dække nogen udgifter.

Branden kostede ejerne et tab i omegnen af ti millioner kroner, idet et varelager, der inkluderer dyre vine, brændte ned.

Ifølge Rune Jochumsen var Palægade den bedste indtjenende af Formel B Gruppens restaurant med et årligt overskud på tre millioner kroner.

65 kommentarer
Vis kommentarer