Regnskab gør Mærsk 15 milliarder mere værd

Efter et godt halvårsregnskab er Mærsk-aktien steget voldsomt og koncernen blevet 15 milliarder mere værd

Et overraskende godt halvårsregnskab sendte torsdag Mærsk-aktierne i stigning på fondsbørsen.

Efter børsens lukning torsdag står det klart, at A. P. Møller-Mærsks b-aktie er blevet 5,9 procent mere værd under dagens handel.

Med en tilsvarende stigning for selskabets a-aktie betyder det, at den traditionsrige shipping- og oliekoncern er blevet 15 milliarder kroner mere værd.

Markedsværdien er efter markedets lukning på 267,6 milliarder kroner.

Ifølge topchefen i Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, er de seneste dages nedskrivning af den kinesiske valuta kommet den danske rederigigant til gode.

Sådan lød det fra Smedegaard Andersen på en presse-telekonference tidligere torsdag, skriver Ritzau Finans.

Billigere kinesisk valuta vil nemlig understøtte varestrømmene ud af Asien til de store markeder i Europa og USA, sagde topchefen på konferencen efter offentliggørelsen af A.P. Møller-Mærsk-regnskabet for andet kvartal.

A.P. Møller-Mærsk venter fortsat at lande et årsresultat på "omkring" fire milliarder dollar. Samtidig varsler selskabets topchef forandringer som følge af olieprisens nedtur.

- Turbulensen i olieprisen har haft en negativ effekt på olie- og offshoremarkederne og i de olieafhængige lande, lød det tidligere torsdag fra Smedegaard Andersen.

- Dette har ændret forudsætningerne for Maersk Oil, Maersk Drilling, APM Terminals og APM Shipping Services, hvor planer fokuseret på omstilling til de volatile markedsvilkår vil erstatte de tidligere udmeldte profit- og vækstmål, fortsatte han.

A.P. Møller-Mærsk dropper blandt andet det specifikke mål for sine olieaktiviteter om at nå en produktion på mindst 400.000 tønder olie om dagen i 2020.

6 kommentarer
Vis kommentarer