Restaurant fik tre sure smileyer på under to måneder: Nu er alle fyret

Det har fået store konsekvenser for medarbejderne, at Restaurant Damende i Haderslev fik tre sure smileyer fra Fødevarestyrelsen i træk

Restaurant Damende er yderst velholdt - i hvert fald på overfladen. Foto: Ole Frederiksen
Restaurant Damende er yderst velholdt - i hvert fald på overfladen. Foto: Ole Frederiksen

På mindre end to måneder har den ellers så velholdte Restaurant Damende i Haderslev fået tre meget sure smileyer fra Fødevarestyrelsen.

Den noget kedelige bedrift har forpagter Hans Harvest nu taget konsekvensen af: Han har fyret hele personalet.

Det skriver Jydske Vestkysten, der har talt med Hans Harvest.

Helt ny stab
Restauranten har ufortrødent kørt videre på trods af de mange afskedigelser i en sektor, hvor det er svært at finde medarbejdere.

- Især kokkene er der rift om. Vi har fået vagtplanen til at hænge sammen, og nu kører det godt, men vi kunne sagtens bruge flere folk. Både kokke og tjenere, siger Hans Harvest til Jydske Vestkysten.

Tre sure hoveder i streg
Den første sure smiley, som Fødevarestyrelsen gav restauranten, kom 4. maj i år, og her var det især håndteringen af fødevarer, som styrelsen slog ned på.

Damende fik således en bøde på 32.000 kroner - blandt andet fordi noget kød blev målt med en alt for høj temperatur, og at restauranten ikke skiltede ordentligt med kontrolrapporterne.

Fødevarestyrelsen tog så tilbage til restauranten i Haderslev 12. juni for at se, om de havde rettet op siden sidst. Besøget blev dog en slem skuffelse, og endnu en sur smiley og et bødeforlæg på i alt 12.000 blev sendt af sted. Denne gang blandt andet på grund af udpræget dårlig rengøring.

Man skulle så tro, at tredje gang var lykkens gang, da Fødevarestyrelsen endnu en gang tog på opfølgende besøg 28. juni - nu kendt som besøget, der fik bægeret til at flyde over for forpagteren af restauranten. Rengøringen var nemlig ikke blevet forbedret, og det betød, at Damende fik sin tredje sure smiley på stribe og et bødeforlæg på i alt 7.000 kroner.

Vil gerne have endnu flere
Til Ekstra Bladet fortæller Hans Harvest, at det i alt er fire medarbejdere, der er blevet fyret.

- Det er to personer i køkkenet og to tjenere, der er blevet afskediget. Vi er lige nu på jagt efter nye ansatte og har fået ansat fire, men jeg er stadig i gang med at ansætte flere.

- Men Hans - hvorfor har du valgt at fyre de ansatte - er det ikke i sidste ende dit ansvar som chef, at reglerne bliver overholdt?

- Det er jo også mit ansvar. Det forsøger jeg bestemt ikke at løbe fra.

- Hvorfor er det så de ansatte, det går ud over?

- Det gør det, fordi jeg mener, at der er foregået nogle ting blandt medarbejderne, som ikke er efter de regler, jeg har fremsat for restauranten. Blandt andet at kød lå og tøede op på køkkenbordet og ikke blev opbevaret ordentligt. Efter vi har fået tre sure smileys, og der ikke er blevet rettet op på det, synes jeg ikke, at samarbejdet kunne blive ved med at fungere.

Nye procedurer
Ifølge Hans Harvest har han nu ændret flere procedurer i restauranten, så de hos Damende forhåbentlig kan slippe for at få flere sure smileyer fra Fødevarestyrelsen.

- Jeg har indført en række nye procedurer og sat de nye ansatte ind i det. Det er blandt andet procedurer i forhold til, hvordan vi håndterer fødevarer på den mest optimale måde, og så har jeg taget mig en god, lang snak med dem. Jeg tjekker løbende, om procedurerne bliver overholdt i køkkenet, siger han.

- Så på den måde kigger jeg også indad. Det er også mit ansvar, som du selv siger.

- Så kan du garantere, at du ikke om en måned får endnu en sur smiley?

- Jeg kan aldrig garantere noget, men jeg håber og satser på, at vi fra nu af har fået rettet op på det.

180 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere