Så højt er Lego-overhoved sprunget op på liste over verdens rigeste

Seks danskere er repræsenteret på erhvervsmagasinet Forbes liste over verdens rigeste personer

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Kjeld Kirk Kristiansen, som er overhoved for Lego-dynastiet og Danmarks rigeste mand, indtager en plads som nummer 65 over de rigeste mennesker i verden.

Det viser en ny opgørelse over verdens milliardærer i amerikanske dollar fra det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.

Kirk Kristiansen er med sin formue på 13,1 milliarder dollar, svarende til næsten 90 milliarder kroner, den eneste dansker i top-100 over verdens dollarmilliardærer.

Se også: Forbes: Bill Gates er stadig verdens rigeste

Det er et gevaldigt hop op ad listen for Lego-manden, der i 2015 lå 129, og det er et resultat af et fantastisk godt år for Lego-koncernen.

Fem andre danskere optræder på listen, som tæller 1694 personer i alt.

Anders Holch Povlsen, ejer af tøjgiganten Bestseller, indtager en plads som nummer 258 på listen med sine cirka 35,5 milliarder kroner, og Niels Peter Louis-Hansen, Coloplast, er nummer 403 med en anslået formue på 26 milliarder.

Lars Larsen fra Jysk er nummer 549 med cirka 21 milliarder.

Ejeren af skokoncernen Ecco, Hanni Toosbuy Kasprzak, er eneste danske kvinde på listen. Hun ligger nummer 666 med en anslået formue på 18 milliarder.

Lego-familien kan godt bestille et ekstra stykke smørrebrød til frokosten i dag. På grund af Legos rekordår er familien blevet mere end syv milliarder kroner rigere. På billedet her ses Agnete Kirk Thinggaard, Camilla Kirk Kristiansen, Edith Kirk Christiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen og Thomas Kirk Kristiansen. Edith Kirk Christiansen døde i december i en alder af 91. (Foto: Polfoto) Erhvervsnyheder - 1. mar. 2016 - kl. 12:24 Efter rekord: Så meget rigere er Lego-familien blevet

Den sidste dansker, der er med, er Martin Møller Nielsen, som blandt andet har tjent sine cirka 11 milliarder på fly.

Der er dog stadig et godt stykke vej, fra de rige danskere og op til verdens rigeste mand.

Listen toppes af Bill Gates fra Microsoft, som anslås at være god for svimlende 75 milliarder dollar, hvilket svarer til 514 milliarder danske kroner.

Lego-fans er ikke kun børn - også voksne med en legesyg sjæl kan være med, når der kommer Logo-klodser på bordet. Fotoet her er fra Lego World i Bella Center i København tidligere i år. (Foto: Philip Davali) Erhvervsnyheder - 1. mar. 2016 - kl. 09:54 Ny rekord: Så mange milliarder tjente Lego sidste år

Af andre kendte navne i toppen af listen, kan nævnes grundlæggeren af Facebook, Mark Zuckerberg. Han ligger nummer seks, og skulle ifølge Forbes have en formue på 305 milliarder kroner.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere